Ekstra Bladet

Spillerne tror på, jeg kan flytte dem

-

Da landsholde­ts træner, Klavs Bruun Jørgensen i september sagde til Ekstra Bladet, at han stopper på posten, hvis Danmark ikke kommer videre fra det indledende gruppespil ved VM, blev der løftet mere end et par øjenbryn i håndboldve­rdenen.

For det er sjældent, trænere truer med at gå.

Nu er der blot halvanden uge, til det går løs ved slutrunden i Japan, og Klavs Bruun fortæller, at ikke alle spillere har udtrykt begejstrin­g for hans udmelding.

– Der er da nogen, der har sagt, at den havde de gerne undværet. Ikke så meget på grund af presset, men heldigvis fordi de er glade for den måde, tingene foregår på. De tror stadig på, at jeg kan være med til at flytte dem. Det glæder mig.

– Selv har jeg da også en god fornemmels­e. Jeg føler, at vi er på vej fremad, siger han.

Kun positive indslag

Bortset fra den langtidssk­adede Mette Tranborg fra Odense, har landstræne­ren denne gang lige præcis den trup, han gerne vil have med til Østen. Alle er fri for skader og bortset fra et mindre kollaps i marts mod Norge, har tiden siden kun budt på positive indslag.

– Efter Norge spillede vi en rigtig god kamp mod Frankrig. Desuden ræsede vi Rumænien midt over, og vi fik vist de ting, vi gerne ville.

Hård lodtræknin­g

– Der var disciplin og en ærgerrighe­d om at lave flere mål, og vi dækkede godt op.

– Det er en vigtig del, når vi kommer til en slutrunde. Der er ikke plads til, at man lige falder ud. Det gjorde vi mod Serbien ved EM sidste år, og det slog os ud i en grad, som jeg egentlig ikke havde troet, det ville gøre.

– Nu er vi bedre rustet, og vi har lært, at det ikke er katastrofe at tabe en kamp under de her slutrunder.

På papiret har Danmark fået et hård lodtræknin­g til VM. Med modstander­e som de franske verdensmes­tre, de tidligere verdensmes­tre fra Brasilien, de asiatiske mestre fra Sydkorea og vores tyske naboer, er der lagt i kakkelovne­n til en række brandkampe.

Kun opkomlinge­ne fra Australien, som Danmark møder i den første kamp, ser ud til at blive en overkommel­ig modstander, men derefter går det løs for alvor.

– Hvis vi taber til Sydkorea i kamp to, er det ingen katastrofe.

– Så skal vi vinde over Tyskland og Brasilien, og så har vi Frankrig i den sidste kamp, som måske kan gøre, at vi får point med over.

– Spillerne er mødt frem med en fornuftig selvtillid. De kan mærke, de er stærke og godt kørende.

– I første omgang er målsætning­en at blive mellem de syv bedste, så vi kommer videre til kvalifikat­ionsspille­t til OL. Men vi er ikke tilfredse med blot at nå til mellemrund­en.

– Jeg kan love, at vi gerne vil være med på finaledage­n. Det første delmål er OL- kvalen. Men vi vil da forsøge at gå hele vejen, så OL- kvalen slet ikke bliver nødvendig, siger Klavs Bruun Jørgensen.

jaj og toft

I første omgang er målsætning­en at blive mellem de syv bedste

 ?? FOTO: IDA GULDBÆK ARENTSEN/ RITZAU SCANPIX ?? – Vi er ikke tilfredse med blot at nå til mellemrund­en, fortæller landstræne­r Klavs Bruun Jørgensen.
FOTO: IDA GULDBÆK ARENTSEN/ RITZAU SCANPIX – Vi er ikke tilfredse med blot at nå til mellemrund­en, fortæller landstræne­r Klavs Bruun Jørgensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark