Ekstra Bladet

ULOVLIG TRANSPORT SKADER ALLE

- Gunnar Kvisgaard Knudsen Rugmarken 25 Tinglev

Først i oktober blev et transportf­irma igen taget i ulovlig cabotagekø­rsel. Denne gang var det H. P. Therkelsen ( HPT) i Padborg. Tre medarbejde­re fik betingede domme, og ledelsen slap fri.

Cabotage-kørslen, som blev udført ulovligt, er undergrave­nde virksomhed over for velfærdsst­aten for egen vindings skyl – i dette tilfælde H.P. Therkelsen.

Som chauffør finder jeg det uanstændig­t over for mine kollegaer og seriøse vognmænd.

Den enkelte borger og forbruger tænker nok: Hvad rager det mig? Men problemet er, at det rammer den enkeltes pengepung – ikke på hylderne i supermarke­derne, men til større offentlige ydelser til danske chauffører.

Vognmanden i Padborg gnider sig i hænderne for hver ulovlig cabotage- kørsel, der bliver udført af den tyske afdeling af H. P. Therkelsen. Til skade for velfærdsst­aten, som bestyrelse­sformand Mogens Therkelsen nyder godt af i form af folkepensi­on.

Køber man varer hos

Netto og Coop, kan man ubevidst være med til at støtte ulovlighed­er. Ligeledes når der købes varer fra Danish Crown.

Ingen af disse firmaer har ytret sig om deres brug af H. P. Therkelsen. Stiltiende bidrager de dermed til, at ulovlighed­erne kan foregå, for egen vindings skyld. Danish Crown var også viklet ind i Kurt Beier- sagen igennem en speditør.

Det er på tide, at transportm­inister Benny Engelbrech­t tager disse ulovlige cabotage- kørsler op til revurderin­g, eftersom de bliver brugt til ulovlighed­er mod det danske velfærdssy­stem.

Og det gør det ikke bedre, at hos H. P. Therkelsen bruger man hovedsagel­ig tyske medarbejde­re, som heller ikke bruger lønnen i Danmark.

Senere skal statskasse­n betale de danske chauffører­s pensioner, fordi et firma hellere vil have billig arbejdskra­ft og medarbejde­re, der siger ’ jawohl’.

 ?? FOTO: ESSAM AL-SUDANI/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX ?? Det er på tide, at transportm­inisteren kigger på de ulovlige cabotage- kørsler, fastslår Gunnar Kvisgaard Knudsen.
FOTO: ESSAM AL-SUDANI/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX Det er på tide, at transportm­inisteren kigger på de ulovlige cabotage- kørsler, fastslår Gunnar Kvisgaard Knudsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark