Ekstra Bladet

SKIDT FOR ERIKSEN

José Mourinho er ny manager i Tottenham. Det er ikke en fordel for Christian, mener Morten Bruun

- KENNETH BEYER ks@ eb.dk

Mauricio Pochettino fik Tottenham tilbage til toppen af engelsk og europæisk fodbold, men trofæskabe­t står stadig tomt.

Nu er argentiner­en fortid i det nordlige London, og José Mourinho er i stedet ny manager med en kontrakt til 2023.

Der er mange meninger om Mourinho. Titler er han dog garant for. ‘ The Special One’ har hentet trofæer i de fem seneste klubber, han har været manager i.

– Jeg kommer ikke til at stille mig op i køen af alle de vismænd, som mener, at det er den dårligste ansættelse, der har været i fodboldver­denen nogensinde.

– Det dummeste, man kan sige, er ’ tænk at ansætte en, som minder så lidt om Mauricio Pochettino’, fordi man skal jo lige præcis ansætte en, der ikke minder om Pochettino, siger Discoverys fodboldeks­pert Morten Bruun til Ekstra Bladet.

Tottenhams håb

– Det er et dristigt valg. Daniel Levy ( bestyrelse­sformand i Tottenham, red.) er godt klar over, at den lige umiddelbar­t får svært ved at glide ned hos Tottenhams supportere, men på den måde, synes jeg, at det er et stærkt valg.

– Det kan være Tottenhams håb, at han nu vil vise alle dem, der siger, at han er færdig, at de tager fejl, siger Morten Bruun.

Der bliver masser af muligheder for at modbevise kritikerne den kommende tid.

De næste tre uger byder på seks kampe for Mourinho, Eriksen og Tottenham – blandt andet et besøg på portugiser­ens gamle hjemmebane Old Trafford, mens Bayern München på Allianz Arena også venter i Champions League.

José Mourinho er kendt som en manager med en defensiv spillestil. Samtidig udløber Christian Eriksens kontrakt til sommer. En cocktail, der ikke er god for den danske stjerne.

– Umiddelbar­t tænker jeg ikke, at det er en fordel for Christian Eriksen. Pochettino har altid været meget glad for Eriksen. Mourinho vil være i sin gode ret til at kigge på Eriksen og konkurrent­erne og sige ’ Dele Alli har lige lavet en ny kontrakt. Christian Eriksen forlader os til sommer, så jeg satser på Dele Alli’.

Hvorfor satse på Eriksen?

– Det vil bestemt ikke være unaturligt, medmindre det lige præcis er den ansættelse, der får Christian Eriksen til at forlænge sin kontrakt med Tottenham, men ellers så er det absolut ikke en fordel for Christian Eriksen.

– Det her managerski­fte forstærker muligheden for, at Eriksen er væk til januar. Hvorfor skulle Mourinho satse på Eriksen? Så er han da mere interesser­et i at få nogle midler til rådighed i januar, siger Morten Bruun.

Tottenham kan næppe få mange millioner for Eriksen i vinterens transfervi­ndue, men storklubbe­n har mulighed for at få frigivet en plads i spillertru­ppen og en større millionløn.

Samtidig er det vigtigt for danskeren, at han får fast spilletid i løbet af foråret for at være i kampform til det kommende EM på hjemmebane. Derfor kan Tottenhams managerski­fte også betyde ny klub for Eriksen, men hvilke muligheder har danskeren?

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark