Ekstra Bladet

De syv afgørende flueben

-

Brian Priske var for et år siden frustreret i FC Midtjyllan­d. Han var blevet forbigået i træner- karruselle­n, da Kenneth Andersen blev forfremmet fra U19holdet til Superligae­n, og han luftede i Ekstra Bladet ambitioner om at prøve sig selv af i en mere prominent rolle.

Han kunne dengang ikke vide, at den mulighed for at træde op ville komme så hurtigt i FC Midtjyllan­d. Kenneth Andersens opsigelse i slutningen af august betød forfremmel­se på midlertidi­g basis.

Og med forfremmel­sen fulgte en stribe klare forventnin­ger fra ledelsen i FC Midtjyllan­d, hvor Brian Priske skulle træde i karaktér, hvis han ønskede at komme i spil til jobbet på længere sigt. Samtidig lagde Brian Priske selv nogle ting ind i sin forfremmel­se, der har gavnet hans kandidatur.

Ridderslag­et i Parken

Brian Priske fik besked på at være modig, da han blev tilbudt muligheden som cheftræner. Det mod kom for alvor for dagen, da FC Midtjyllan­d tog til Parken og udfordrede mestrene i egen hule. Trods 0- 0 blev den kamp et ridderslag for Priskes trænerstil.

Klar plan

To sæsoner i træk har FC Midtjyllan­d forladt Europa tidligt, fordi der har manglet mod fra både Jess Thorup pg Kenneth Andersen til at træffe de nødvendige beslutning­er i tide. Brian Priske blev ved sin forfremmel­se bedt om at have en klar plan. Det fulgte han øjeblikkel­igt op på, da mesterskab­sformation­en fra 2018 blev ofret. Slut med tre mand bagude. Priske har spillet med fire mand fra første kamp.

Menneskeli­g chef

Brian Priske er tæt på sine spillere og har fra tiden som assistent opbygget en uformel stil med truppen. Det giver en trup, der er parat til at ofre sig ekstraordi­nært for manden på sidelinjen.

Bagsiden ved den nærhed kom til udtryk i pokalblama­gen mod Fremad Amager, hvor Evander reagerede barnligt med overbærend­e klapsalver mod

Priske, da et frispark blev sparket over.

Brian Priske trodsede direktør Claus Steinleins ønske om intern karantæne. I stedet gav han Evander mulighed for at tackle sit fejltrin over for truppen med en undskyldni­ng og lod ham slippe med det.

Gør en forskel

Med har FC Midt

Sory Kaba jylland foretaget sit dyreste spillerkøb i klubbens historie. Fra første kamp i Aarhus har det været tydeligt at se, at angriberen har alle forudsætni­nger for at dominere Superligae­n.

Målene har været i restordre, hvilket i små doser manifester­ede sig i Kabas spil, og da han i udekampen i Esbjerg forsvandt ud af kampen efter en halv time, blev konsekvens­en en tur på reservebæn­ken. Det træk beviste, at Priske trods manglende trænererfa­ring var modig nok til at træffe svære beslutning­er ... Kaba scorede to da han vendte tilbage i starteren mod FCK.

Tænker ungt

Da Kenneth Andersen skulle erstatte Jakob Poulsen, så han mod

Ayo SiOkosun. Et tungt mon monster der primært gjorde fyldest på dødbolde. Brian Priske omfavner FC Midtjyllan­ds eget akademi og stoler på de kvaliteter, som spillerne kommer med der.

Unge Frank Onyeka har fået en nøglerolle. Nikolas Dyhr, Gustav Isaksen og Mikael Anderson får masser af tid. Det er helt i tråd med klubbens vision og det øger spillernes værdi hastigt.

Vær åben

Brian Priske står i spidsen for et trænerteam, hvor langt hovedparte­n har erfaring som aktive på topplan. Kristian Bach Bak og Morten ’ Duncan’ Rasmussen er et par temperamen­tsfulde personligh­eder, og teamets sammensætn­ing har været en del af jobdrøftel­serne.

Brian Priske er indstillet på at tilføje yderligere kræfter med større teoretisk ballast, men i første omgang kigger klubben internt for at se, om der er personer, der naturligt byder sig til.

Et skridt foran

Brian Priske imponerede stort i ansættelse­ssamtalen, da han viste stor klarhed i beskrivels­en af de spillertyp­er, som han mener, at truppen mangler. I forvejen er

Lasse Vibe indskrevet i truppen fra nytår, men for at sikre et troværdigt bud på mesterskab­et mangler der spillertyp­er. Eksempelvi­s er der ikke den oplagte afløser for Tim Sparv. Brian Priske var knivskarp til at formulere sine krav, og det gør spillerjag­ten denne vinter fokuseret for FC Midtjyllan­d.

ege

 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN
 ?? FOTO: JENS DRESLING ??
FOTO: JENS DRESLING
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ??
FOTO: RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark