Ekstra Bladet

FORTSÆT JERES GODE ARBEJDE

- Venlig hilsen Martin

Slyngelstu­en har gaflet en fortrolig mail, som regeringen­s superspind­oktor, vicestatsm­inister Martin Rossen, har rundsendt til samtlige ministres presseansv­arlige

❘ har nok lagt mærke til, at medierne er gået i selvsving med kritik af, at det er blevet sværere og sværere at få ministrene i tale.

Det skal ❘ ikke tage jer af, for det viser bare, at ❘ passer jeres arbejde.

Vi er ikke sat i verden for at behage journalist­erne. Vi får vores gode løn for at gøre dagligdage­n lettere for vores arbejdsgiv­ere, ministrene.

De skal ikke spilde deres kostbare tid på at besvare kritiske spørgsmål fra frustrered­e pressefolk, der sjældent magter at sætte sig ind i sagernes rette sammenhæng­e.

Politikern­e skal have fred til at tænke store tanker. Det er så vores opgave at få dem ned på jorden – tankerne, altså – i en form, der gør dem spiselige for hovedparte­n af vælgerne.

Det kan vi ikke overlade til hver enkelt minister, for det vil skabe anarki og politikerl­ede.

Tænk sig, hvis f.eks. klimaminis­teren fik frit lejde til på egen hånd at gå ud og fortælle befolkning­en, hvordan regeringen har tænkt sig at føre sin store klimaplan ud i livet?

□ller hvis beskæftige­lsesminist­eren bare gik på tv og udbredte sig om, hvem der skal have ret til at gå tidligt på pension?

Frygteligt. Det må ikke ske.

Ministrene må gerne stille op i programmer som ’ Aftenshowe­t’ og den slags, men du må forinden sikre dig, at de kun får uskyldige spørgsmål a la: Foretrække­r du andesteg eller flæskesteg juleaften?

Fortsæt jeres gode arbejde med at skærme ministrene af for de ondskabsfu­lde journalist­er.

For regeringen­s og folkestyre­ts skyld.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Martin Rossen med sin mentor, statsminis­ter Mette Frederikse­n.
FOTO: JENS DRESLING Martin Rossen med sin mentor, statsminis­ter Mette Frederikse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark