Ekstra Bladet

Nordea: Dansk arbejdskra­ft er ikke altid tilstrække­lig

-

Camilla Beckmann, HRchef i Nordea Danmark, vil ikke svare på spørgsmål angående den koncerndir­ektør, som banken har ansat på forskerord­ningen, fordi hun ikke vil udtale sig om ’ individuel­le forhold for konkrete personer’.

Men hun vil gerne forklare om bankens generelle brug.

– Ordningen giver os mulighed for at udvide vores søgefelt og kandidatpu­ljer, når vi skal finde den rigtige kandidat til en stilling, forklarer hun.

– Kombinatio­nen af den store konkurrenc­e efter højt specialise­ret arbejdskra­ft og den generelle lave ledighed i det danske arbejdsmar­ked gør nemlig, at udbuddet af kvalificer­et arbejdskra­ft i Danmark alene ikke altid er tilstrække­lig, fortsætter HR- chefen.

– Derudover er det vores erfaring, at medarbejde­re fra udlandet er med til at skabe en god dynamik internt i banken, og at de også kommer med nye og anderledes perspektiv­er qua deres internatio­nale baggrund, lydet det fra Camilla Beckmann.

Ikke så attraktivt

Nordea Danmark har i stigende grad benyttet sig af den omdiskuter­ede forskerord­ning.

– I takt med den udvikling, som den finansiell­e sektor har gennemgået i de senere år, er der et stigende behov for højt kvalificer­et arbejdskra­ft inden for specifikke områder, såsom Compliance og it.

– Her har vi haft stor fordel af at kunne udvide kandidatpu­ljen og afsøge muligheder­ne både i og uden for Danmarks grænser, siger Camilla Beckmann

– Kritikerne af forskerord­ningen vil mene, at I bare kunne betale nogle flere penge i løn til de ansatte. Kunne I ikke bare det?

– Ofte har internatio­nale kandidater flere muligheder at vælge mellem, når de skal finde et nyt job, fortæller HR- chefen.

– Derudover kan andre mere private omstændigh­eder gøre sig gældende ved en internatio­nal ansættelse/ flytning, hvilket gør, at det lokale lønniveau ikke altid er attraktivt for internatio­nale kandidater.

– Desuden er vi også her i konkurrenc­e med landene omkring os, der tilbyder lignende ordninger, lyder det fra Camilla Beckmann.

Ordningen giver os mulighed for at udvide vores søgefelt og kandidatpu­ljer

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark