Ekstra Bladet

Bandemedle­m idømt forvaring

21- årigt Brothas- medlem ville dræbe en kendt rapper og truede politikere­n Rasmus Paludan på livet

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D ehren@ eb.dk

Retten i Glostrup idømte i går det 21- årige bandemedle­m Andreas Hansen forvaring.

Det fremtræden­de medlem af Brothas er kendt skyldig i flere drabsforsø­g, hjemmerøve­ri, vidnetrusl­er og våbenbesid­delse.

Et af drabsforsø­gene var rettet mod rapperen Dennis Bjerking, kendt som DB King fra rap- gruppen Kaliber, og fandt sted i september 2018 i Ishøj.

Rapperen forklarede under retssagen, at han var blevet truet til at angive Brothas- medlemmet.

– Han kom med en forklaring om, at han var blevet truet til at angive ham, og i retten blev han foreholdt en række ting, han tidligere har forklaret. Og så har retten altså lagt til grund, at den nye forklaring ikke var i overensste­mmelse med det, retten finder bevist, siger anklager Jannik Rasmussen til Ekstra Bladet.

Tilfreds med dom

Anklageren tør ikke pege på, hvad årsagen til skudoffere­ts ændrede forklaring er, men vil ikke afvise, at han kan have været bange for den nu dømte og dennes omgangskre­ds.

– Men det er jo spekulatio­n.

Andreas Hansen blev udover drabsforsø­get på DB King dømt for ved et skyderi at have forsøgt at dræbe to personer i Greve i oktober 2018, besiddelse af to pistoler, røveri, vidnetrusl­er og trusler mod politikere­n Rasmus Paludan i juli 2018.

– Jeg er meget tilfreds med, at retten har dømt efter anklageskr­iftet i fuldt omfang. Vi har nedlagt påstand om forvaring. Straffen skal ses i lyset af de meget alvorlige forbrydels­er, han har begået, siger anklager Jannik Rasmussen til Ekstra Bladet.

Den 21- årige mand ankede på stedet dommen.

Selvfølgel­ig glad

Den højreekstr­eme politiker Rasmus Paludan husker tydeligt den nu dømte:

– Han kom jo forholdsvi­s tidligt i vores demonstrat­ionsrække i 2018 i Hundige og sagde, at ville sørge for, at jeg blev ramt, og at den vest, jeg havde på, beskyttede ikke mit hoved, siger Rasmus Paludan til Ekstra Bladet.

– Hvad siger du til, at han nu er blevet idømt forvaring – dog ikke kun for at have truet dig, men også for at have forsøgt at slå nogen ihjel?

– Det er jeg jo som udgangspun­kt glad for. De fleste, som truer, er jo ikke dem, man skal være bange for, men snarere dem, som gør ting, siger Paludan, som også er advokat.

– Men man kan sige, at han har vist med sin adfærd, at han i særlig grad er i stand til at gøre ting, og det er jo derfor, han er blevet idømt forvaring.

– Så jeg er selvfølgel­ig glad for, at en person, som åbenbart har set sig sur på mig og som også har kapacitete­n til at gøre skade på andre mennesker nu er pakket væk, indtil han ikke er farlig længere.

 ?? SCREENDUMP: FRIHEDENS STEMME ?? Trusler på video
Andreas Hansen blev filmet, mens han truede Rasmus Paludan, som har givet tilladelse til, at Ekstra Bladet bringer dette billede fra YouTube-videoen.
SCREENDUMP: FRIHEDENS STEMME Trusler på video Andreas Hansen blev filmet, mens han truede Rasmus Paludan, som har givet tilladelse til, at Ekstra Bladet bringer dette billede fra YouTube-videoen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark