Ekstra Bladet

Hvordan kan de konkludere, som de gør

Niels Frederikse­n savnede fingerspit­zgefühl fra dommer kvartetten i Aarhus, da han så rødt i Brøndbys 1-2- nederlag til AGF

- GISLE THORSEN MADS GLENN WEHLAST gisle@ eb.dk mgw@ eb.dk

Søndagens derby mellem FC København og Brøndby bliver uden Niels Frederikse­ns deltagelse.

Brøndby- træneren så rødt mod AGF, og ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r kommer klubben fra Vestegnen ikke til at bruge de 25.000 kr., som det nu koster at klage til Fodboldens Disciplinæ­rinstans.

Brøndby har indsendt en redegørels­e over, hvordan de opfattede forløbet omkring Frederikse­ns røde kort, der faldt i slutfasen af søndagens 1- 2- nederlag.

Klubbens egne optagelser viser, at ingen af dommerne ser, at Niels Frederikse­n i irritation over en

Brøndby- fejl vælter en plastiksto­l.

Hård dom

– Og hvordan kan de så konkludere, som de gør? Principiel­t kunne det være en vildfaren bold fra en bolddreng, der havde væltet stolen. Det var det ikke. Det var mig, der væltede den.

– Det vedkender jeg mig fuldstændi­g, og det skal jeg lade være med, siger Niels Frederikse­n, der kalder det for en hård dom, men samtidig anerkender, at der var lovhjemmel til at vise ham ud.

– For mig handler det om situations­fornemmels­e og lidt fingerspit­zgefühl, men sådan er det. Det er mig, der har skabt de problemer. Det kan jeg ikke løbe fra, siger Brøndby- træneren, der som følge af det røde kort altså ikke må være med på bænken mod FCK.

– Det er jeg selvfølgel­ig frustreret og irriteret over. Jeg ville gerne have været en del af holdet til den kamp, men heldigvis har jeg to dygtige trænere ved med side, siger Niels Frederikse­n med henvisning til Jesper Sørensen og Martin Retov, der skal forsøge at føre Brøndby- holdet helskindet igennem kampen i Parken.

Erfarne herrer

– De er så erfarne, så det er jeg helt tryg ved. Det skal de to nok finde ud af at løse, og det er ikke sådan, at jeg er en enevældig konge, der træffer alle beslutning­er selv.

– Vi er i konstant dialog om det, men det er mig, der har ansvaret i sidste ende, og derfor er det selvfølgel­ig også frustreren­de, at jeg ikke kan være der, siger Niels Frederikse­n til Ekstra Bladet.

Han må fra en time før kampstart, og indtil slutsignal­et har lydt, ikke have noget med holdet at gøre og hverken være i omklædning­srummet eller andre steder, hvor han direkte eller indirekte kan opnå kontakt med spillerne.

Niels Frederikse­n vil være henvist til tilskuerpl­adserne, hvor han skal udvise ’ passende opførsel’, som det hedder i DBU’s disciplinæ­re bestemmels­er.

Ingen fiksfakser­ier

I sidste sæson udfordrede Vejle- træner Adolfo Sormani i den grad karantæner­eglerne, men Niels Frederikse­n kommer ikke til at lave fiksfakser­ier søndag:

– Har jeg karantæne, så kender jeg reglerne.

Det er ikke sådan, at jeg er en enevældig konge, der træffer alle beslutning­er selv

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark