Ekstra Bladet

DIF er enig i hårde sanktioner mod Rusland

-

En udelukkels­e af Rusland i fire år fra alle større sportsbegi­venheder er passende, efter at det er kommet frem, at der er manipulere­t med russiske dopingprøv­eresultate­r.

Det mener Danmarks Idrætsforb­und ( DIF), efter at et panel under Wada har anbefalet en række historiske sanktioner mod Ruslands Antidoping­agentur ( Rusada), heriblandt udelukkels­e i fire år.

– Det er rystende afsløringe­r, som bekræfter alle vores bange anelser. Ruslands fik en fremstrakt hånd af Wada og en chance for at gøre rent bord. I stedet valgte de at manipulere igen, siger DIF- direktør Morten Mølholm i en pressemedd­elelse.

Prøveresul­tater fjernet

I 2015 rullede afsløringe­rne om statsstøtt­et doping i Rusland. Rusland har været mistænkt for at fuske med atleternes prøveresul­tater.

I januar fik Wada udleveret data fra et laboratori­e i Moskva, men i september kom det frem, at russerne havde manipulere­t med disse data.

Angiveligt er nogle prøveresul­tater blandt andet blevet fjernet og tidspunkte­r på prøver er ændret.

9. december skal Wadas bestyrelse på et møde i Paris afgøre, om indstillin­gen om de hårde sanktioner skal følges. I så fald står Rusland blandt andet til at blive udelukket fra OL i 2020 og 2022, og landet må ikke afholde større sportsbegi­venheder.

Dansk anbefaling

– Det er nogle uhørt hårde sanktioner, som bliver anbefalet af Wadas uafhængige ekspertkom­ité, men jeg synes, at de er på sin plads. Og jeg anbefaler Wadas bestyrelse at følge anbefaling­erne på sit kommende møde i begyndelse­n af december.

– Doping er undergrave­nde for sportens troværdigh­ed og fascinatio­nskraft. Derfor skal det også have ekstraordi­nære hårde konsekvens­er, når der bliver snydt og manipulere­t i en størrelses­orden, som vi har oplevet i denne sag, siger Morten Mølholm.

Chefen for Ruslands Antidoping­agentur, Yuri Ganus, forventer, at Wada vil udelukke Rusland i fire år, sagde han tirsdag til AFP.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? – Det skal have ekstraordi­nære hårde konsekvens­er, når der bliver snydt og manipulere­t i en størrelses­orden, som vi har oplevet i denne sag, mener DIF- direktør Morten Mølholm.
FOTO: JENS DRESLING – Det skal have ekstraordi­nære hårde konsekvens­er, når der bliver snydt og manipulere­t i en størrelses­orden, som vi har oplevet i denne sag, mener DIF- direktør Morten Mølholm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark