Ekstra Bladet

NORSGAARD SKIFTER TIL STORHOLD

22- årige Mathias Norsgaard bliver første dansker på det mægtige Movistar- hold, så nu bliver spanskunde­rvisning et vigtigt vinterproj­ekt

- BRIAN ASKVIG ask@ eb.dk

Den sang havde jeg hørt før. Men denne gang var den heldigvis god nok

Faktisk var det hele gået i vasken. Mathias Norsgaard blev stillet en kontrakt i udsigt allerede i august, hvor både det spanske storhold Movistar og andre World Tour- hold havde snøren ude efter ham efter sejren på første etape af Tour de l’Avenir.

Men selv om der blev indgydet håb og afgivet løfter, skete der ikke noget konkret, og Norsgaard havde derfor opgivet håbet om allerede næste år at køre på cykelsport­ens højeste niveau.

– Men så i oktober ringede Movistar pludselig igen. Det kom bag på mig, for jeg var blevet skuffet så mange gange, siger Mathias Norsgaard til Ekstra Bladet.

Kontrakt på to år

– Mange managere havde ringet og givet udtryk for, at jeg lige var den, de ledte efter, men så ophørte kontakten pludselig, og så blev det ikke til noget.

– Da Movistar så ringede en mandag og ville skrive kontrakt torsdag, tænkte jeg bare, at den sang havde jeg hørt før. Men denne gang var den heldigvis god nok, siger Norsgaard.

Han har skrevet kontrakt for to år med holdet, der har veteranen Alejandro Valverde som største navn. Holdet er gennemsyre­t spansk, og selv om Norsgaard har boet i Girona i Nordspanie­n i et år, står han over for en udfordring, hvad angår sproget.

– Det går superdårli­gt med det spanske. Vi lever jo i et parallelsa­mfund i Girona, hvor vi er en flok danskere, der træner og bor sammen og ellers fortrinsvi­s er sammen med engelsktal­ende ryttere, siger Mathias Norsgaard.

– Det er superhygge­ligt, men det er jo også træls, at man ikke har lært noget spansk, når nu man får brug for det. Det bliver et projekt hen over vinteren at få lært noget mere.

– Chefen på Movistar, Eusebio Unzue, taler ikke engelsk, så hvis jeg gerne vil tale med ham, må jeg lære sproget. Jeg vil også gerne vise respekt for ham og holdet ved at lære spansk, siger Norsgaard.

Udpræget etapeløbsh­old

Movistar er et udpræget etapeløbsh­old, som stort set er usynligt i de nordlige klassikere. Norsgaard, der er en stor og stærk temporytte­r på to meter, anser det derfor for at være ’ højst sandsynlig­t’, at han får chancen for at køre for eksempel Paris- Roubaix.

Derimod får han meget sværere ved at få plads i en Grand Tour, og han sætter derfor ikke næsen op efter at køre Tour de France, når løbet begynder i København i 2021.

– Chancen for, at jeg kan nå at udvikle mig så meget, at jeg er klar til Touren i 2021, er meget lille. Jeg vil arbejde hårdt for det – selvfølgel­ig, men det er ikke videre sandsynlig­t, at jeg får en plads, siger Norsgaard.

– Touren i Danmark er en drøm, men det er ikke et mål. Sætter jeg mig så høje mål, kan jeg næsten kun blive skuffet, så jeg vil hellere sætte mig realistisk­e mål og blive en glad profession­el, siger Mathias Norsgaard, som bliver den 21. danske rytter på World Touren næste år.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP/ RITZAU SCANPIX ?? På højeste niveau
Mathias Norsgaard kører de næste to sæsoner på cykelsport­ens højeste niveau, World Tour.
FOTO: CLAUS BONNERUP/ RITZAU SCANPIX På højeste niveau Mathias Norsgaard kører de næste to sæsoner på cykelsport­ens højeste niveau, World Tour.
 ?? FOTO: CHRISTIAN BRUNA/ EPA/ RITZAU SCANPIX. ?? Brent van Moer ( sølv), Mikkel Bjerg ( guld) og Mathias Norsgaard ( bronze) på podiet ved VM i enkeltstar­t for U23- ryttere i 2018. Bjerg og Norsgaard er svogre, idet Bjerg er kæreste med Norsgaards lillesøste­r), og det er også bofæller i Girona.
FOTO: CHRISTIAN BRUNA/ EPA/ RITZAU SCANPIX. Brent van Moer ( sølv), Mikkel Bjerg ( guld) og Mathias Norsgaard ( bronze) på podiet ved VM i enkeltstar­t for U23- ryttere i 2018. Bjerg og Norsgaard er svogre, idet Bjerg er kæreste med Norsgaards lillesøste­r), og det er også bofæller i Girona.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark