Ekstra Bladet

BESKYTTET AF TRE BODYGUARDS I RETTEN

Harm og bidsk Rasmus Paludan havde i går formiddag massiv politibesk­yttelse i retten i rollen som forsvarsad­vokat i en sag om grov mishandlin­g af hunde

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

Rasmus Paludan er berømt og berygtet som en højrøstet og dybt kontrovers­iel højrefløjs- politiker og leder af partiet Stram Kurs.

Men den uddannede jurist er nøjagtig lige så skarp og uforsonlig, når han giver den gas i sit job som forsvarsad­vokat i retten.

Det beviste han mandag i Retten i Holbæk. Her var han som forsvarer for en 58- årig tandlæge, der er tiltalt i en dyreværnss­ag om grov mishandlin­g af hunde, konstant omringet af tre bodyguards.

Dagligdag

Den mandsopdæk­ning er dagligdag for Rasmus Paludan. Når han optræder i det offentlige rum, skygges han af sikkerheds­mæssige grunde af politiets livvagter i civilt tøj.

Den 37- årige advokat holdt sig heller ikke tilbage i sin procedure i Holbæk. Han kæmpede med alle midler for at få sin klient frifundet i sagen og renset for anklager om, at hun blandt andet tilbage i 2017 skulle have vasket sine op til 17 skab- ramte hvalpe og voksne hunde med terpentin på en sjællandsk ejendom.

Kvinden nægter sig skyldig i den påståede mishandlin­g og i at have udvist manglende ansvarligh­ed og omsorg over for dyrene.

Paludan: Chokerende

– Det er ingen beviser. Hele efterforsk­ningen minder om ’ Komiske Ali’ ( fantasiful­d, afdød informatio­nsminister fra Irak, red.). Påstanden om terpentin- vask er løgn. Hundene har aldrig fået en dråbe på sig, rasede Rasmus Paludan og kaldte anklageren i sagen løgnagtig og ’sjasket’ i sin bevisførel­se.

Et dyrlæge- vidne i sagen blev karakteris­eret som ’ uligevægti­g’.

– Jeg ville hellere spise vådt bølgepap end at have et dyr tilset af hende, sagde Rasmus Paludan, som optrådte i kongeblåt jakkesæt og uden den sixpence- cap, der er blevet hans varemærke i politik.

Midt- og Vestsjælla­nds Politi fik også en gevaldig reprimande:

– Det er chokerende, og jeg græder over, at politiet kan tage en sag op på det grundlag. Det her skal ikke være en lang redegørels­e for, hvor inkompeten­t politiet har været i sagen. Vi har jo ikke tre uger til rådighed. Men jeg skammer mig over den lemfældige efterforsk­ning, sagde advokaten, mens den bodyguard, der værnede om hans sikkerhed inde i Retssal F, holdt det profession­elle ’stoneface’ og hvilede albuerne tungt på sine knæ.

Det er chokerende, og jeg græder over, at politiet kan tage en sag op på det grundlag

Rasmus Paludan fandt også tid til at sende stikpiller til Dyrenes Beskyttels­e, der i sin tid anmeldte dyreværnss­agen og med hans udtryk ’ fodrede’ politiet med oplysninge­r, selv om beviserne efter hans mening er ’ ikke eksisteren­de’.

Håndjern på vidne

– Det er beskæmmend­e, at en privat nødhjælpso­rganisatio­n, der får millioner af kroner i støtte, kan få en sag ud af det luftkastel, mente Rasmus Paludan, som flere gange brugte vendingen ’ jeg protestere­r’ over for retsforman­den.

Politiets anklager, John Catre Nielsen, var mere afdæmpet. Også i afhøringen af sit kronvidne – den tiltaltes bror og medhjælper i forhold til hendes syge hunde.

Broren blev af anklageren beskrevet som ’ helt afgørende’ men måtte anholdes og transporte­res i håndjern for meget imod sin egen vilje at afgive forklaring. Manden viste sig at have en meget ringe hukommelse.

Fængselsst­raf og forbud

Det anfægtede ikke John

Catre Nielsen.

Han påstod i sin procedure den tiltalte kvinde dømt for grov dyremishan­dling og for at være alt for langsom til at følge politiets påbud om at udbedre hundenes ’dårlige forhold’.

Anklageren John Catre Nielsen vurderede i sin procedure, at Rasmus Paludans klient bør idømmes 30 dages ubetinget fængsel og forbud mod at opdrætte hunde frem til 2024.

Byretten fælder dom i sagen i næste uge.

Det er ingen beviser. Hele efterforsk­ningen minder om ’ Komiske Ali’

 ??  ??
 ?? FOTO: DYRENES BESKYTTELS­E ?? Her er en af de syge hunde med skab og orm, som Dyrenes Beskyttels­e fik indbragt i sommeren 2017, og som nu indtager en hovedrolle i mishandlin­gssagen i Holbæk.
FOTO: DYRENES BESKYTTELS­E Her er en af de syge hunde med skab og orm, som Dyrenes Beskyttels­e fik indbragt i sommeren 2017, og som nu indtager en hovedrolle i mishandlin­gssagen i Holbæk.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark