Ekstra Bladet

Knaldet af myndighede­rne flere gange

-

I efteråret 2005 talte revisor Kim Hersland i telefon med en klient om, hvilke værdier vedkommend­e havde.

’ Altså i princippet skal jeg jo have gennemgået den og alt det der, det gider vi ikke, men der står ( selskabsna­vn, red.) på, og den fjerner jeg af oversigten ...’, sagde revisoren.

På det tidspunkt vidste ingen af de to mænd, at klienten blev efterforsk­et af Bagmandspo­litiet, som lyttede med på samtalen.

Senere blev klienten tiltalt for skatte- og skyldnersv­ig, mens politiet mente, at Kim Hersland havde hjulpet vedkommend­e med at skjule sine økonomiske forhold for SKAT.

Revisornæv­net gav politiet ret, og sagen endte i 2011 med en bøde på 250.000 kr. til revisoren, hvis kontor var blevet ransaget af Bagmandspo­litiet i forbindels­e med efterforsk­ningen.

Fik karantæne

I 2014 fik Kim Hersland endnu en afgørelse imod sig, da Revisornæv­net fandt ham skyldig i at have brudt sin tavshedspl­igt. Det kostede ham en ny bøde på 150.000 kr.

Og to år senere var den så gal igen.

Her fandt nævnet Kim Hersland skyldig i at have overtrådt habilitets­reglerne, fordi han havde under

Frataget retten til at være revisor i to år

skrevet regnskaber for sin egen forretning­spartner. Desuden havde han underskrev­et et regnskab for en virksomhed, som han selv havde økonomisk interesse i.

Denne gang valgte Revisornæv­net at fratage Kim Hersland retten til at være revisor i en periode på to år.

Revisoren ankede afgørelsen til domstolene, men næsten fire år senere er den altså endnu ikke færdigbeha­ndlet i landsrette­n. Derfor kan Hersland frit fortsætte sit arbejde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark