Ekstra Bladet

Nødvendige kompromise­r

-

ligefrem juletiden, der MÅSKE ER DET gør, at Folketinge­t har bestemt sig til at demonstrer­e, at de virkelig både arbejder og kan samarbejde. Regeringen har landet en finanslovs­aftale, og finansmini­ster Nicolai Wammen er med rette stolt både af resultatet og det store flertal, der står bag aftalen.

Tilsvarend­e kan klimaminis­ter Dan Jørgensen glæde sig over, at der også blev opnået en aftale om klimaet. Den klimalov, der også spøgte under finanslovs­forhandlin­gerne, blev til virkelighe­d, og også denne gang med de fleste partier bag resultatet.

politisk arbejde, men også DET ER GODT resultater, der altid vil rejse spørgsmål om, hvorvidt valgløfter­ne nu er blevet overholdt

Det er de aldrig. Og lad mig bare understreg­e, at det virkelig gælder, at de aldrig bliver opfyldt. For det kan de ikke i demokratie­r som det danske, hvor samarbejde mellem partierne er nødvendigt for, at en regering kan nå et flertal, og dermed et resultat. Vi har næsten altid mindretals­regeringer i Danmark, og det betyder, at regeringen ikke bare kan fremme sin egen politik – den politik de gik til valg på – men skal bøje sig for andre partiers ønsker.

vil efter resultatet PARTI EFTER PARTI med både finanslove­n og klimaloven blive mødt med beskyldnin­ger om, at de slet ikke indfriede valgløfter­ne. Jo mere klare løfterne har været, jo mere kan medierne vise udsagnene igen og igen. De blev ikke indfriet.

Men stop nu lidt.

glade for, at vi i Danmark VI SKAL VÆRE har et demokratis­k system, hvor der er forskel på partierne, og hvor det viser sig ved, hvad de prioritere­r, dvs. deres forskellig­e politik. Især i valgkampen trækkes forskellen­e op.

Det imponerend­e er ikke forskellen­e mellem partierne, men at det lykkedes deres ordførere bagefter at bøje sig så meget mod hinanden, at der kan etableres flertal.

Det er ikke nødvendigt med oprør fra De Gule Veste eller andre oprør, der er værre.

kan Folketinge­ts medlemI DANMARK mer forhandle sig til rette, så alle de partier, der vil være med, får indrømmels­er, som de er glade for, men også er villige til efterfølge­nde at forklare vælgerne, at de ikke fik det hele. Alle forhandler­ne i forligene skal kunne være glade for resultatet, og alle ved også, at de nok skal mødes igen til andre forhandlin­ger, så de skal kunne se hinanden i øjnene. Det duer ikke hverken at skryde eller at snyde.

Derfor skal de politikere hyldes, der var i stand til at finde løsninger og indgå kompromise­r, så de målsætning­er, de havde om et grønnere Danmark, kan komme videre.

Det er ikke nødvendigt med oprør fra De Gule Veste eller andre oprør, der er værre

kan glæde os til, at arbejdet VI ANDRE fortsætter, når et nyt år går i gang.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Regeringen har landet en finanslovs­aftale, og finansmini­ster Nicolaj Wammen er med rette stolt både af resultatet og det store flertal, der står bag aftalen, skriver Ritt Bjerregaar­d.
FOTO: JENS DRESLING Regeringen har landet en finanslovs­aftale, og finansmini­ster Nicolaj Wammen er med rette stolt både af resultatet og det store flertal, der står bag aftalen, skriver Ritt Bjerregaar­d.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark