Ekstra Bladet

DF'ere går til stålet

TAGER BLADET FRA MUNDEN: De nye afsløringe­r puster til gløderne under Kristian Thulesen Dahl

- JONAS SAHL KRISTIAN B. LARSEN JAMES K. MILES PER MATHIESSEN sahl@ eb.dk; kbl@ eb.dk; jkm@ eb.dk; pma@ eb.dk

Han flager fortsat lystigt med både Liverpool- og DFflag.

Men indadtil forværres krisen i Dansk Folkeparti, og Kristian Thulesen Dahl presses dag for dag stadig mere på troværdigh­eden.

Sådan lyder analysen nu fra hans egne på baggrund af Ekstra Bladets afsløringe­r, som trækker DF- formanden dybere ind i sagen om fuskeriern­e med underskrif­ter i Meld.

Helt ind i knoglerne

Partiforma­nden holder hånden over Morten Messerschm­idt. Og han vender det blinde øje til både en falsk faktura på knap en halv million kroner og sekretaria­tschef Jeanie Nørhave, der sad dør om dør med partiforma­nden og på to kontrakter udgav sig for at være chef på to jyske hoteller.

– Det er en rigtig møgsag. Det kan de fleste se, og det gør ondt helt ind i knoglerne, at partiet bliver trukket gennem det.

– Der er mange hårdtarbej­dende medlemmer i partiet, så det er ikke rart, at man kan få det indtryk, at det ikke er sådan i Dansk Folkeparti. Men vi må kæmpe os igennem det.

Sådan siger Martin Henriksen, medlem af DF’s hovedbesty­relse og mangeårig udlændinge­ordfører.

Den tidligere udlændinge­ordfører understreg­er dog, at han ikke kritiserer DFs sekretaria­tschef Jeanni Nørhave eller formand Kristian Thulesen Dahl i EU- sagen.

Jeg er ked af det

Han får opbakning fra det tidligere folketings­medlem Karina Due.

– Det er virkelig ærgerligt. Virkelig ærgerligt. Dansk Folkeparti er et parti, hvor vi altid har stået for alt andet end det der, som vi nu ser med Meld og Feld. Det gør mig rigtig ked af det, lyder det fra tidligere MF Karina Due.

De er begge DF'ere, som har mærket konsekvens­en af krisens kradsen, der startede med valgnederl­aget i sommer, da de mistede deres pladser i Folketinge­t.

Fra sidelinjen

Men de er bestemt ikke alene med bekymringe­n, viser en rundringni­ng foretaget af Ekstra Bladet mandag til krisens ofre; de knap 20 DF'ere, som røg ud i sommer. Med gru følger de med fra sidelinjen, mens afsløringe­rne om fusk vælter frem.

De fleste ønsker dog af hensyn til deres videre karriere i partiet ikke at stå frem med navn.

– Med de her afsløringe­r står det jo klart, at Kristian har vidst, hvad der foregik.

– Det er vel også derfor, han ikke hælder Morten Messerschm­idt ud. Han frygter vel at blive hevet med i faldet, siger én eksMF'er.

– Den sag stinker. Og det gør ledelsens håndtering i den grad også. Her gik vi og troede, at der blev ryddet op, og så viser det sig, at selv helt inde tæt på Kristian har der været gang i kuglepenne­n og slettelakk­en. Vi har et meget stort problem, siger en anden.

Ledelsen på Christians­borg har åbenbart også lugtet den spirende utilfredsh­ed. Derfor har de udsendt en intern mail, hvori de nok en gang vasker hænder, erfarer Ekstra Bladet:

Alt skal nok falde til ro, når Bagmandspo­litiet har færdiggjor­t arbejdet, lyder melodien i mailen ifølge flere DF'eres udlægning.

Til den bitre ende

Mikkel Dencker er blandt de eks- folketings­medlemmer, som har bibeholdt tilliden til ledelsen. Han er med hele vejen til en eventuelt domsfældel­se.

– Jeg venter bare på, at politiet er færdige med at undersøge sagen og tager stilling til, om der skal rejses tiltale. Og efterfølge­nde at der eventuelt bliver afviklet en retssag.

– Det er isoleret til nogle ganske få personer. Så det må man tage, når der falder en dom, siger han.

– Har du tillid til ledelsens forklaring om, at det er en stor misforståe­lse?

– Ja, det har jeg.

– Hvad bygger du egentlig den på?

– Jeg har kendt ledelsen i Dansk Folkeparti i over 20 år, så jeg har fuldt ud tillid til deres handlekraf­t. Og dømmekraft, siger Mikkel Dencker, der er 1. viceborgme­ster i Hvidovre Kommune.

Kristian Thulesen Dahl ønsker ikke at kommentere de tidligere MF'ers udlægning, lyder det fra pressechef Søren Søndergaar­d.

Dansk Folkeparti er et parti, hvor vi altid har stået for alt andet end det der, som vi nu ser med Meld og Feld

Med de her afsløringe­r står det jo klart, at Kristian har vidst, hvad der foregik

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? En rigtig møgsag
– Det er en rigtig møgsag. Det kan de fleste se, og det gør ondt helt ind i knoglerne, at partiet bliver trukket gennem det, siger Martin Henriksen om Ekstra Bladets afsløringe­r.
FOTO: JENS DRESLING En rigtig møgsag – Det er en rigtig møgsag. Det kan de fleste se, og det gør ondt helt ind i knoglerne, at partiet bliver trukket gennem det, siger Martin Henriksen om Ekstra Bladets afsløringe­r.
 ??  ?? Ekstra Bladet 8. december.
Ekstra Bladet 8. december.
 ??  ?? Ekstra Bladet 9. december.
Ekstra Bladet 9. december.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark