Ekstra Bladet

DF vælgere vrede over knæfald for klima- tosser

KLIMATÆSK: Dansk Folkeparti er blandt partierne bag klimaloven. Det har skabt en storm af vrede på deres facebooksi­de

- EMMA BUSK eb@eb.dk

Det huer bestemt ikke kernevælge­rne i Dansk Folkeparti, at partiet er at finde blandt det brede flertal i Folketinge­t, som står bag den klimalov, der blev forhandlet på plads i fredags.

Et opslag på DF's Facebook-side har indkassere­t knap 500 kommentare­r, hvor størstedel­en er fra utilfredse støtter, viser Ekstra Bladets optælling.

Kritikkern­e mener blandt andet, at partiet forsøger at lefle for ’ klimatosse­rne’, og at en klimalov for Danmark slet ikke nytter i et internatio­nalt perspektiv.

’ I har bare svigtet Danmark. I har totalt mistet fodfæstet. Sammen med Venstre og De Konservati­ve, er i gået med i venstreflø­jens spin. Nu bliver det dyrt for borgerne, uden nogen klimaforbe­dring. Ingen fatter, at det er en global ting. Ikke kun for vores lille naive andedam’, skriver Lars Korsgaard Hansen.

Flere af facebook- følgerne går så vidt, at de ikke længere ønsker at sætte deres kryds ved Dansk Folkeparti. Én af dem er Alan Jespersen, som er 55 år og kommer fra Vejers Strand ved Varde.

’ Ja, det kommer så ihvertfald til at koste min stemme næste gang. Og jeg har altid stemt DF, men nu bliver det Nye Borgerlige’, skriver Alan Jespersen.

Han uddyber over for

Ekstra Bladet, at baggrunden for hans beslutning blandt andet er, at han er lodret uenig i, at Danmark skal bruge så mange penge på klimaet.

– Jeg mener, det har taget fuldstændi­g overhånd det der klima- halløj. Vi sætter hele landets økonomi på spil for noget, som ikke hjælper det mindste, og i mit univers går Dansk Folkeparti kun med, fordi det nu er blevet en dille, siger han.

Derfor går Alan Jespersens stemme til Pernille Vermund ved næste valg.

– De er ikke med på alt det her klima-værk. De holder benene på jorden og bruger fornuften i stedet for bare at løbe med, siger han.

Frygt for velfærdsta­b

Også 69- årige Kaj Rubini fra Køge er skuffet over, at Dansk Folkeparti går med på ’ klimatosse­rnes galej’. Han har stemt på partiet, siden Pia Kjærsgaard blev formand, fortæller han.

– Det er som om, de ikke tør mere. Nu er det Nye Borgerlige, der tør, siger han, men tilføjer dog, at han fortsat vil sætte sit kryds hos Dansk Folkeparti.

Kaj Rubini frygter, at klimaloven kommer til at koste på velfærd og ældreområd­et, siger han.

– Jeg synes, det er så opblæst det der. Der er jo ingen, der ved, hvor det bærer hen. Vi kan gøre nok så meget i Danmark, og så kan det være, det ikke nytter i sidste ende. Det kan komme til at koste os arbejdspla­dser og velfærd i det hele taget, og jeg synes det er langt ude, at partiet går med på det, siger han.

Også et tidligere medlem af Folketinge­t for Dansk Folkeparti, som ikke ønsker at stå frem med navn, frygter, at klimaindsa­tsen vil koste på velfærden.

Er rystet

Det er helt forkert at gribe klimaprobl­emet an på den måde, hvor det går ud over vækst og velfærd

Jeg har altid stemt DF, men nu bliver det Nye Borgerlige

Alan Jespersen

– Jeg er rystet over, at de kan gå med på den klimalov. Det er helt forkert at gribe klimaprobl­emet an på den måde, hvor det går ud over vækst og velfærd.

– Det her kommer til at koste os halvdelen af de få stemmer, som er tilbage, fordi de søger mod Nye Borgerlige, fortæller den tidligere MF'er fra DF.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra DF's klimaordfø­rer, Morten Messerschm­idt, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendels­e.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Klima- aftalen
Dansk Folkeparti­s klimaordfø­rer, Morten Messerschm­idt, med formand for SF, Pia Olsen Dyhr, og klimaminis­ter, Dan Jørgensen, da det fredag aften blev annonceret, at en klimalov var i hus.
FOTO: RITZAU SCANPIX Klima- aftalen Dansk Folkeparti­s klimaordfø­rer, Morten Messerschm­idt, med formand for SF, Pia Olsen Dyhr, og klimaminis­ter, Dan Jørgensen, da det fredag aften blev annonceret, at en klimalov var i hus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark