Ekstra Bladet

Nabo- barer i navnestrid

To pubber, der ligger klos op ad hinanden på Vesterbrog­ade i København, er havnet i en bemærkelse­sværdig retssag

- MICHAEL BO MORTENSEN mbm@ eb.dk

Der hersker ikke ligefrem julestemni­ng mellem de to barer The Old English Pub og The Old Irish Pub på Vesterbrog­ade i København.

I knap halvandet år har de været naboer, men hvis det skal fortsætte sådan, så skal The Old Irish Pub ændre sit navn. Og hvis ikke de går med til det, så må de flytte væk.

Det mener i hvert fald folkene bag The Old English Pub, der har taget sagen til Sø- og Handelsret­ten, hvor parterne mødes i dag.

Baren har ligget på Vesterbrog­ade 2 siden 1992 og har haft det samme navn i alle årene. Men i 2018 fik de altså selskab af kæden The Old Irish Pub, der valgte at åbne sin 22. pub det pågældende sted.

’ Snylter’

Ifølge The Old English Pub minder navnene så meget om hinanden, at ikke kun kunderne kan finde på at forveksle de to barer. Også de offentlige myndighede­r gør det. Derudover er det holdningen, at kæden ' snylter' på deres navn og renommé, fremgår det af sagens påstandsdo­kumenter, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

The Old English Pub bruger blandt andet som eksempel, at de har oplevet negative anmeldelse­r fra forbrugere mod The Old Irish Pub på deres egen Trustpilot- side.

Afviser krav

Konkurrent­en The Old Irish Pub, der primært er ejet af de to brødre, Kristian Eigil Blak og Peder Johan Blak, afviser kravene. De lægger blandt andet til grund, at de i forvejen var en ’ meget velkendt pubkæde’. Derudover mener man ikke, at kunderne forveksler de to barer.

Man peger eksempelvi­s på, at forbrugern­e godt ved, at der er stor forskel på den engelske og irske pubkultur.

’ Forskellen­e er historisk betingede og kommer blandt andet til udtryk ved, at autentiske engelske pubber er indrettet i en hyggelig atmosfære med pejs og mørke egetræsmøb­ler, hvor folk i ro kan nyde en øl og ’simple’ madserveri­nger, mens irske pubber traditione­lt er mere festlige med høj musik, plads til dans og generel høj stemning, herunder til større fodboldeve­nts,’ fremgår det af deres påstandsdo­kument.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra Ole Strecker, der er direktør og ejer af The Old English Pub.

Hos The Old Irish Pub oplyser man, at man ikke har nogen kommentare­r til sagen.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? En ’old’ for meget
The Old English Pub har sagsøgt sin nabo – The Old Irish Pub – for en overtrædel­se af markedsfør­ingsloven.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN En ’old’ for meget The Old English Pub har sagsøgt sin nabo – The Old Irish Pub – for en overtrædel­se af markedsfør­ingsloven.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark