Ekstra Bladet

Julekalend­er skriver danmarkshi­storie

- JONAS SAND js@ eb.dk

De danske tv- seere har siden 1. december igen fået mulighed for at følge med hos Tinka, da TV2 valgte at give nyt liv til nissen fra succesjule­kalenderen ’ Tinkas juleeventy­r’ fra 2017.

Efterfølge­ren, der har titlen ’ Tinka og Kongespill­et’, har indtil videre også været en succes blandt seerne, der hver aften har siddet klistret til skærmen for at følge med i det næste kapitel. Det viser nye tal fra Kantar Gallup.

Selskabet leverer hver mandag eftermidda­g opdaterede seertal fra den seneste uges tv- udsendelse­r, og her har ’ Tinka og Kongespill­et’ placeret sig solidt i toppen.

Øverste syv pladser

Faktisk er hvert af de syv afsnit, der i sidste uge blev sendt, placeret på én af de øverste syv pladser over ugens mest sete tv- programmer. Søndagens afsnit topper listen med 1.040.000 seere, mens fredagens afsnit ligger på syvendepla­dsen med 814.000 seere.

Og det er aldrig sket før, at én julekalend­er har sat sig på de syv øverste pladser over de mest sete tv- programmer i samme uge. Det oplyser Michael Hansen, redaktør i TV2' s kommunikat­ionsafdeli­ng, til Ekstra Bladet, og han er derfor naturligvi­s en tilfreds mand.

Aldrig set før

– Det er helt exceptione­lt og aldrig set før. Det hjælper selvfølgel­ig, at håndboldVM ikke bliver spillet i Europa, så kampene bliver spillet midt på dagen. Hvis det havde været om aftenen, så kunne en af de kampe måske have sneget sig ind, siger han og slår fast, at han stadig ser det som en stor præstation.

 ?? FOTO: TV2/ PER ARNESEN ?? Seerne følger med i ’ Tinka og Kongespill­et’ i stor stil, og den nye julekalend­er har sat en vild rekord.
FOTO: TV2/ PER ARNESEN Seerne følger med i ’ Tinka og Kongespill­et’ i stor stil, og den nye julekalend­er har sat en vild rekord.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark