Ekstra Bladet

Mamma Mia, for en joker

- Jan Jensen

( Ekstra Bladet): Stor ros til de danske KUMAMOTO kvinder for på under 24 timer at rejse sig efter skuffelsen mod Norge. Det kræver trods alt noget vilje og karakter. Genrejsnin­gen gik på forholdsvi­s sikker vis ud over Holland, som ellers har været lidt af en ond ånd.

Inden kampen havde Klavs Bruun valgt at udskifte fløjen Simone Böhme med playmakere­n Mia Rej fra København. De viste sig at være en af landstræne­rens bedre beslutning­er ved denne slutrunde. Inden Rej blev sendt i spil, havde det danske spil igen hakket, fordi der blev spillet for meget sidelæns. Når der sker, bliver en skytte som Anne Mette Hansen ikke sat ordentligt op, og holdet bliver for let at læse.

som dirigent blev det problem løst. OmMED REJ kring sig fik hun Anne Mette Hansen og hvirvelvin­den Mie Højlund, og så blev der angrebet direkte på det hollandske forvar. Det var enkelt, det var lækkert, og pludselig foldede Anne Mette Hansen hele sit skudrepert­oire ud. Hun fik ganske enkelt ordre fra Mia Rej om at begynde at skyde. Det det gjorde hun så. Mia Rej er topscorer i den danske liga og kom altså kun med til VM som reserve. På baggrund af kampen mod Holland virker det som en fejl. Rej bringer noget dynamik og noget direkte i spillet, som især var savnet mod Norge. Det er selvfølgel­ig let at være bagklog, men der er vist ikke længere tvivl om, at Mia Rej hører til på det her landshold. Endda i dén grad.

også – igen – grund til at fremhæve Sandra DER ER

Toft i målet. Hun var ufattelig god, og først da Holland gik over til at spille syv mod seks, måtte hun give fortabt over for helt frie skud. Alligevel endte hun på en redningspr­ocent på 45. Hele 20 redninger blev hun noteret for. Det er verdenskla­sse. Sandra Toft er lavet af noget særligt.

har Danmark stadig muligheden for nå MED SEJREN kvalifikat­ionsspille­t til OL næste år i Tokyo. Holdet kan selv klare paragraffe­rne ved at slå Serbien i morgen i den sidste kamp i mellemrund­en. Serbien har efter sejre i holdets seneste to kampe også meget at spille for, så der er lagt op til et brag af en kamp. Sidst, Danmark mødte Serbien,

var ved EM i Frankrig sidste år, og her blev Klavs Bruuns tropper klædt af. Der er altså revanche til gode, og hvor ville det dog klæde holdet igen at vinde to kamp i træk. Det vil give mere tro på fremtiden.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark