Ekstra Bladet

Dommerne: Alle blev snydt

-

_ Jeg er egentligt ikke overrasket over resultatet. For nogle vil jo have moderen, mens andre er mest til datteren, lød det fra tømrer Flemming Carlsen, da testen var vel overstået, og resultater­ne blev gennemgået.

Alle 12 dommere var dog dybt overrasked­e over, hvor svært det faktisk er at bedømme, hvilken vare der er dyrest, og hvad der smager bedst.

– Jeg er meget overrasket over, hvor svært det er at bedømme varerne. Det hænger måske sammen med, at der ikke blev serveret tilbehør til, mente Jeanette Hedemose.

Det var Lena Schütze enig i.

– Et måltid består normalt ikke kun af maden og tilbehøret, men også duften og selskabet omkring bordet. Her skulle vi kun koncentrer­e os om at spise en ting, og det var bestemt ikke nemt at holde de to produkter op mod hinanden, konstatere­de Lena Schütze.

Alle deltagerne var enige om, at de givet vis har været påvirket af, hvad de normalt plejer at spise. Vanens magt er stor og den smag, man er vant til, har man også en tendens til at foretrække i en blindtest.

Her skulle vi kun koncentrer­e os om at spise én ting, og det var bestemt ikke nemt at holde de to produkter op mod hinanden

En stor del af dommerpane­let vil ikke ændre indkøbsmøn­ster efter at have deltaget i testen.

– Jeg vil ikke handle anderledes nu. Jeg fortsætter i billige Lidl, og det bliver min mand rigtig glad for, grinede Line Jensen.

 ??  ?? Dommerne kom på hårdt arbe spørgeskem­aer, som skulle ud
Dommerne kom på hårdt arbe spørgeskem­aer, som skulle ud

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark