Ekstra Bladet

Eriksenkov­ending

- MIKAEL BRUUN mb@ eb.dk

Sagaen om Christian Eriksens transferpl­aner har været lang, siden han i sommer bebudede at ville væk, men aldrig lykkedes med at komme det.

Den høje pris har tidligere været nævnt som en stopklods for et skifte, men Eriksen kan hentes på fri transfer næste sommer, og bestyrelse­sformand Daniel Levy melder nu ud i et sjældent interview, at klubben hellere vil sælge Eriksen til en rival end at slippe ham gratis.

– Ærligt talt er vi ikke bange for at forhandle med vores rivaler, udtaler han til Standard Sport.

Vil ikke hente nyt ind Tottenhams stadig nye cheftræner, José Mourinho, har gjort det klart, at han er tilfreds med sin nuværende trup. Og at Eriksen sjældent har spillet meget under Mourinhos regime kan være et vink med en vognstang om, at portugiser­ens planer ikke i udpræget grad inkluderer den 27- årige dansker.

Oven på den dobbelte Champions League- vinders indtræden som erstatning for fyrede Pochettino har det været rygtet, at forsvarskr­umtapperne Jan Vertonghen og Toby Alderweire­ld vil forlænge med klubben.

Begge har ligesom Eriksen kun godt et halvt år tilbage af deres kontrakter. Daniel Levy mener, trods rygter om at klubben vil hente en ekstra angriber og forsvarer, ikke, at klubben kommer til at hive checkhæfte­t frem efter nye spillere i januar.

Op til ham selv

Samtidig virker han dog ikke bleg for at sælge.

– Min holdning er meget simpel. For at en spiller skal forlænges med, skal han have betingelse­rne for at være den rette spiller, men han skal også ønske at gøre det. Det er op til de spillere, om de har lyst til at blive eller lade være, og vi får at se, fortæller Levy.

En slet skjult hentydning til Eriksen, der længe har lignet en mand, der ufrivillig­t er blevet i Nordlondon.

Christian Eriksen har været rygtet til adskillige storklubbe­r så længe, at nogen givetvis er trætte af at høre flere spekulatio­ner. Nu er hjemlige klubber i hvert fald ikke udelukket fra Tottenhams ledelses side.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Christian Eriksen har trods et par gode aktioner ikke haft sit bedste efterår og har tilbragt meget tid på både Pochettino­s og Mourinhos bænk.
FOTO: RITZAU SCANPIX Christian Eriksen har trods et par gode aktioner ikke haft sit bedste efterår og har tilbragt meget tid på både Pochettino­s og Mourinhos bænk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark