Ekstra Bladet

FAR TIL TO MYRDET EFTER KYS

FULD, HYSTERISK OG BEVÆBNET: 32- årig far fra Stubbekøbi­ng blev formentlig slået ihjel, fordi gerningsma­nden var optændt af jalousi

- LINETTE KRØGER JESPERSEN TORSTEN RUUS SUNE FISCHER FOTO: PER RASMUSSEN linette@eb.dk; ruus@eb.dk; fish@eb.dk

Blodet er for længst vasket væk, og den nye lejer er allerede rykket ind i det lille gule hus på Nykøbingve­j.

Det var her, den 32- årige far til to drenge på seks og otte år, Peter Kræsing Larsen, trak vejret for sidste gang.

Han blev dræbt med et enkelt knivstik i hjertet for et halvt år siden af den 31årige Lars Trillingsg­aard.

Gerningsma­nd boede også i den lille by, hvor relationer­ne er viklet ind i hinanden, og tragedien har sendt rystelser gennem Stubbekøbi­ng.

Da politiet kom ind i huset på gerningsaf­tenen, blev de mødt af en stor blodplamag­e foran køleskabet.

Folk er nysgerrige

Nu er der pletfrit, og køleskabsl­ågen, hvor han havde en invitation til sin bror Kims fødselsdag hængende, er tom. Festen nåede han aldrig med til.

– Jeg har boet her i to måneder, fortæller den nye lejer, Michael Andersen, der godt kan mærke, at huset har en særlig historik.

– Jeg oplever, at folk er nysgerrige og glor ind ad vinduet, fordi de ser, at der er lys i huset igen, siger han.

– Der er flere, der har spurgt, hvordan jeg kan bo her med det, der er sket. Men jeg er ligeglad, så længe jeg ikke kender nogen af dem personligt.

Skæbnesvan­gert kys

Kun fem skæbnesvan­gre minutter væk boede gerningsma­nden, da han – fuld, hysterisk og optændt af jalousi – gik op til sit offers hus bevæbnet med en stor køkkenkniv.

Årsagen var en kvinde, som han havde været kæreste med. Hun havde kort forinden fortalt, at hun og Peter havde kysset, og da han gik op til ofrets hus var det for at finde ud af, om der var mere i det end et kys.

Peter var kommet sent hjem fra arbejde og havde en halv time forinden spist aftenmad med en ven, der var gået igen. Sidste livstegn var en snapchat- besked til hans ekskæreste. Da lå han på sofaen og så fjernsyn.

’ Hold dig væk’- kniv

Hvad der herefter præcist skete, ved kun drabsmande­n.

Han siger, at han kun tog kniven med som en ’ hold dig væk’- kniv og for at få Peter til at svare på hans spørgsmål, og at det var et uheld, at han ramte ham med kniven.

Da redningsma­ndskabet ankom, sad Lars Trillingsg­aard overskrævs på sit offer i sofaen, der var gennemvæde­t af blod.

Han blev herefter anholdt. I december startede retssagen. Her var tilhørerpl­adserne propfyldt af Peters familie og svigerfami­lie.

Det betyder noget for dem, at drabsmande­n kunne se, at mange var mødt op.

– Han har ikke kun ødelagt børnenes liv. Han har også ødelagt alle mulige andres. Det er synd, at drengene skal vokse op uden deres far, og han har frataget Peter, at han kunne se sine børn vokse op. Det er så meningsløs­t, siger Kim Larsen.

Lars Trillingsg­aard blev idømt 12 års fængsel i byretten, men har anket, fordi han kun erkender vold med døden til følge.

– Jeg blev lettet, da de sagde skyldig i manddrab. Men så blev jeg alligevel lidt irriteret, fordi han ankede. Så kan vi ikke helt lægge låg på, siger broren.

Der er flere, der har spurgt, hvordan jeg kan bo her med det, der er sket

Han har ikke kun ødelagt børnenes liv. Han har også ødelagt alle mulige andres

 ??  ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Slog selv alarm
Drabsmande­n ringede selv til alarmcentr­alen, men hævdede, at han havde fundet ofret tilfældigt. Kort efter blev Peter Larsen ( billedet) erklæret død.
PRIVATFOTO Slog selv alarm Drabsmande­n ringede selv til alarmcentr­alen, men hævdede, at han havde fundet ofret tilfældigt. Kort efter blev Peter Larsen ( billedet) erklæret død.
 ??  ?? Michael Andersen oplever, at mange kigger ind ad vinduet, efter han er flyttet ind i huset, hvor Peter blev dræbt.
Michael Andersen oplever, at mange kigger ind ad vinduet, efter han er flyttet ind i huset, hvor Peter blev dræbt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark