Ekstra Bladet

LOD PÆDOFIL GÅ FRI

VELSIGNEDE MONSTER: Pavedømmet­s ledelse afsløret i at svigte misbrugte børn groft

- HEINE JØRGENSEN heine@eb.dk

Den katolske kirke trækkes i disse dage gennem endnu en pinlig afsløring. Den fremtræden­de katolske præst, Marcial Maciel Degollado fra Mexico, er netop blevet afsløret i seksuelt at have misbrugt mindst 60 drenge.

Det viser en rapport, som præstens egen ultrakonse­rvative organisati­on ’ Legionaire­s of Christ’ har lavet. Men da præsten døde i 2008, slipper han for jordisk straf, skriver The Guardian.

Problemet for ledelsen i det nuværende pavedømme er imidlertid, at rapporten også afslører, at man kunne have grebet ind for lang tid siden. Og at flere tidligere paver og deres nærmeste har beskyttet præsten og flere end 30 andre pædofile under hans ledelse.

Paver gjorde intet

Angiveligt havde Degallado så stor en sult på sex med mindreårig­e, at han også misbrugte børn, han fik med mindst to kvinder. I nogle tilfælde var drengene ikke ældre end 12 år, da han forgreb sig på dem.

Helt frem til sin død blev præsten trods tip om hans pædofile tendenser beskyttet af den katolske kirke. Hans stærke religiøse greb om en stor menighed i hjemlandet betød mere end retfærdigh­ed. Det hjalp også, at han sikrede kirken store donationer.

To år før sin død havde daværende pave Benedict ellers al mulig grund til at melde præsten til myndighede­rne. Hans svar var at beordre præsten til at gå på pension, så han kunne ’ bede og angre’ resten af sit liv.

Studerende var pædofile

I dag er blot en enkelt af de pædofile præster fra Degollados organisati­on dømt, mens en enkelt er tiltalt. Resten er enten døde eller indtil videre sluppet for at stå til ansvar for deres uhyrlige forbrydels­er.

74 mænd, der studerede til at blive præster, er ifølge rapporten også mistænkt for pædofile. Næsten 20 procent af dem endte som ordinerede præster.

Hans svar var at beordre præsten til at gå på pension

 ?? FOTO: PLINIO LEPRI/ RITZAU SCANPIX ?? I 2004 blev Marcial Maciel Degollado velsignet af pave John Paul II, der havde stor glæde af de massive bidrag, han skaffede den katolske kirke. Pavedømmet gjorde intet for at få den pædofile præst og hans ligesinded­e i Mexico straffet.
FOTO: PLINIO LEPRI/ RITZAU SCANPIX I 2004 blev Marcial Maciel Degollado velsignet af pave John Paul II, der havde stor glæde af de massive bidrag, han skaffede den katolske kirke. Pavedømmet gjorde intet for at få den pædofile præst og hans ligesinded­e i Mexico straffet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark