Ekstra Bladet

Min kæreste brød sammen

En lettet Charlotte Bøving har fået svar fra lægen omkring de pletter en scanning viste på hendes lunger

- AF LARS SEJR ls@eb.dk

Tv-lægen Charlotte Bøving har igennem længere tid kæmpet en kamp mod kræften, og da hun i september var til kontrol, var beskeden nedslående. Her lød det, at man havde fundet nogle pletter på den ene lunge, og yderligere scanninger skulle fastslå, hvad det var.

Den besked er nu kommet, oplyser hun på Instagram, hvor hun skriver:

Jeg sad med gåsehud, da vi skulle have svaret

’ Jeg har fået den dejligste besked... mine pletter på den ene lunge er næsten væk...! Kun en enkelt er tilbage... Aldrig har jeg været så lettet og glad’.

Over for Ekstra Bladet bekræfter hun den glædelige nyhed.

– Jeg sad med gåsehud, da vi skulle have svaret, og min kæreste brød sammen og græd i en halv time. Hun var så lettet, fortæller 52årige Charlotte Bøving og understreg­er, at tårerne var glædeståre­r.

– Det er første gang, at jeg har været nervøs før en scanning. Jeg har fået så meget at leve for med min nye kæreste, familie og så videre. Man kan ikke undgå at gå rundt og tænke, at det kan være en helt ny kræftform, men jeg har tilladt mig selv at leve imens.

Den største gave

Hun bekræfter samtidig, at intet tyder på, at kræften har bredt sig til lungerne, som hun frygtede.

– Professore­n i Aarhus regner med, at det har været en inflammati­on, noget lungebetæn­delse eller andet.

– Når det går tilbage, tyder det på, at inflammati­onen eller infektione­n er på vej tilbage. Til marts håber han, at den sidste plet er væk. Det tyder ikke på, at det er noget alvorligt, siger Charlotte Bøving.

– Hvordan er det at få sådan en besked så kort før juleaften?

– Det er den største gave, jeg var bange for, at jeg ikke ville nå at få svaret, siger hun med tydelig glæde i stemmen.

Flere operatione­r

Tilbage i november 2016 fik Charlotte Bøving, der blandt andet er kendt fra DR- programmet ’ Lægen flytter ind’, konstatere­t uhelbredel­ig tarmkræft, og siden har hun gået til årlige kontroller, så lægerne hele tiden kan kontroller­e, hvordan sygdommen udvikler sig.

Kræftsygdo­mmen har de sidste år blandt andet medført flere operatione­r, hvor tv- lægen har fået fjernet mange centimeter tarm samt været indlagt flere gange for tarmslyng.

I oktober kunne hun afsløre, at hun var gået fra sin hustru Pernille og havde fundet sammen med Christina Jørgensen.

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ?? – Det er første gang, at jeg har været nervøs før en scanning. Jeg har fået så meget at leve for med min nye kæreste, familie og så videre, fortæller Charlotte Bøving,
FOTO: ANITA GRAVERSEN – Det er første gang, at jeg har været nervøs før en scanning. Jeg har fået så meget at leve for med min nye kæreste, familie og så videre, fortæller Charlotte Bøving,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark