Ekstra Bladet

Historisk drabssag endegyldig­t slut

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Der bliver ingen ny efterforsk­ning af drabet på Pedal- Oves fraseparer­ede hustru Brita Hansen i kølvandet på TV2-dokumentar­serien ’ Mysteriet om Pedal- Ove’ og Michael Teschls bog ’ Den dag Brita forsvandt’. Det oplyser Nordjyllan­ds Politi.

Sagen er blevet kaldt danmarkshi­storiens største justitsmor­d, hvor Ove Hansen blev dømt og siden – med hjælp fra sin advokat og to DR- journalist­er – fik sagen genoptaget af Den Særlige Klageret og frifundet for at have dræbt Brita Hansen i december 1981 i Frederiksh­avn.

Ove Hansen medvirker selv i dokumentar­serien og i bogen, hvor han ændrer forklaring om, hvorvidt han var sammen med sin dengang fireårige søn omkring det formodede gerningsti­dspunkt. Det har betydning for det alibi, som vidner gav ham.

Døde undervejs

Ove Hansen døde dog 23. november i år, i dagene efter at andet afsnit ud af tre i dokumentar­serien blev sendt på TV2.

– Allerede af den grund iværksætte­r Nordjyllan­ds Politi ikke ny efterforsk­ning i anledning af Ove Thomas Hansens ændrede forklaring, skriver politiet i pressemedd­elelsen.

I dokumentar­serien og i bogen forklarer et af de vidner, der gav Ove Hansen et alibi på det formodede gerningsti­dspunkt, at hun talte usandt,

Men heller ikke det giver anledning til fornyet politiefte­rforskning.

– Under alle omstændigh­eder vil et eventuelt strafbart forhold begået af vidner i forbindels­e med deres forklaring­er under sagen være forældet, ligesom de pågældende journalist­er i dag begge er døde. Allerede af disse grunde vil der heller ikke blive indledt efterforsk­ning i den forbindels­e, skriver politiet.

 ?? FOTO: TV2 ?? Der kom ny fokus på drabet på Brita Hansen i en TV2- dokumentar tidligere på året. Men det starter ikke en ny efterforsk­ning.
FOTO: TV2 Der kom ny fokus på drabet på Brita Hansen i en TV2- dokumentar tidligere på året. Men det starter ikke en ny efterforsk­ning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark