Ekstra Bladet

BONUS-VANVID Pengene er blevet udbetalt så automatisk, at selv den mest uduelige chef kan få del i dem

-

NÅR TRINE BRAMSEN

for alvor tager fat på oprydninge­n i Forsvarsmi­nisteriet og dets styrelser efter alle svindelsag­erne, bør hun samtidigt sørge for at få skrottet de uanstændig­e økonomiske goder, der klæber sig til cheflønnin­gerne.

MAN MÅ TAGE

sig til hovedet, når det viser sig, at de gennem to nu fritstille­de direktører i ministerie­t flere år har fået udbetalt kæmpe- bonusser oven i deres løn på den rigtige side af millionen.

BONUS- ORDNINGEN

PÅ TRODS AF TALRIGE

blev indført for at fremme gode præstation­er, men da pengene er blevet udbetalt så automatisk, at selv den mest uduelige chef kan få del i dem, er det svært at se berettigel­sen.

advarsler gennem årene om svindel i hans departemen­t har ikke mindst direktøren for Forsvarsmi­nisteriets □jendomssty­relse Hans Jørgen Høyer, der altså nu er fritstille­t, nydt godt af ordningen.

HAN HAR FÅET udbetalt bonus for både 2016 og 2017 på mellem 70.000 og 110.000 kr. Det toppe

kr., der er optjent i de i år i følge B.T. med 140.000

2018. Altså i en periode, hvor alt sejlede på flere af styrelsens kontorer.

Og ikke nok med det. Høyers kontrakt udløb tidligere på året, hvorfor han kunne indkassere et såkaldt fratrædels­esbeløb på 696.277 kr. Selv om han slet ikke fratrådte, men fortsatte i jobbet!

BONUS-SYSTEMET er en parodi, og det bliver nærmest tragikomis­k, når man læser i Jyllands- Posten, at Trine Bramsen nu må tigge og bede nogle af sine øverste embedsmænd om frivilligt at opgive de bonusser for 2019, som allerede er tildelt dem, men som endnu ikke er udbetalt.

PRÆSENTATI­ONSLØNNEN er ikke bare et problem for Trine Bramsen, men gennemsyre­r hele den offentlige sektor. Selv de chefer i Socialstyr­elsen, der var ansvarlig for Britta Nielsens kontor, har fået økonomiske skulderkla­p.

DERFOR MÅ DER sættes fokus på chef- lønningern­e overalt i det offentlige for at komme bonus-vanviddet til livs. Det kræver formentlig forhandlin­ger

ikke gives om nye overenskom­ster, men her må køb.

Det er nok klogt at skele til den private sektor, hvor slendrian eller det, der er værre, som regel udløser en fyreseddel eller bortvisnin­g i stedet for lønforhøje­lse.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Trine Bramsen må rydde op – også i chefkontra­kterne.
FOTO: JENS DRESLING Trine Bramsen må rydde op – også i chefkontra­kterne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark