Ekstra Bladet

KAN FCK HOLDE PÅ DARAMY

FC KØBENHAVN

-

Sådan er efteråret gået:

Videre i □uropa, videre i pokalen og 46 point i Superligae­n. Resultatmæ­ssigt har det været et fremragend­e efterår for FCK, men rent spillemæss­igt har det ikke kørt for mestrene. Første halvdel af sæsonen har været fuld af udfordring­er, og Ståle Solbakkens trup har været hårdt plaget af skader. Nicolai Boilesen gik i stykker før sæsonen, og N’Doye og Winds skader ramte holdet hårdt. FCK var flere gange i alvorlige problemer, men kom hver gang tilbage. Det var symptomati­sk for efteråret, at de i sidste kamp mod OB i Parken lykkedes at vende 0-1 til 2-1 til allersidst. Her skal de

forstærke sig: Københavne­rne er sårbare i det centrale forsvar, hvor man lige nu kun har tre muligheder, inklusive den noget skrøbelige Andreas Bjelland. Ståle Solbakken er meget opmærksom på problemati­kken, og det er afgørende for ham, at Bjelland kan spille langt flere minutter i foråret. Hvis den 31- årige forsvarsge­nerals fysik skranter i løbet af opstarten, kan nordmanden blive tvunget på transferma­rkedet. Helt fremme er Nicklas Bendtner væk, men Jonas Wind kommer tilbage i løbet af foråret, så det ser fornuftigt ud.

De forsvinder:

Bendtner har ikke fået forlænget sin aftale, og reservekee­per Stephan Andersens aftale er også udløbet. Hvis FCK skulle sælge Grytebust, er det ikke umuligt, at 38- årige Andersen får en ny kort aftale.

De kan blive solgt:

Nicolaj Thomsen savner spilletid og kalder situatione­n i FCK for uholdbar. Men han er samtidig en vigtig trupspille­r for Solbakken, så han får ikke bare løbepas. Der kan sagtens kommet et stort bud på Mohamed Daramy, der fylder 18 år i starten af januar. Når han får sit danske pas, bliver han ikke mindre attraktiv for storklubbe­rne. Sten Grytebust har mistet sin plads i målet, og spørgsmåle­t er, hvor stor hans tålmodighe­d er.

Så travlt bliver januar-vinduet:

★★★ Bemærkning­er:

Ståle Solbakken forudser på et relativt roligt vindue. Det har han sagt før, og så er det alligevel blevet travlt. Så forvent en vis aktivitet i det københavns­ke.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Flere europæiske klubber holder øje
17- med kun årige Mohamed Daramy.
FOTO: LARS POULSEN Flere europæiske klubber holder øje 17- med kun årige Mohamed Daramy.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark