Ekstra Bladet

JULEKLIP FOR DE HJEMLØSE

- KARSTEN GØTTLER FOTO: RENÉ SCHÜTZE kag@ eb.dk

Vorherre mildner luften for de klippede får. Samt for de hjemløse i Aalborg, kan man sige efter julens gratis tilbud om klipning hos frisør Granit Gashi i Lille Kongensgad­e midt i Aalborg.

Den 29- årige frisør åbnede Hair by Gashi i midten af november og fik for nylig lyst til at give et gratis juleklip til Aalborgs mange hjemløse og andre værdigt trængende med for meget hår og for få penge.

– Vi lavede et opslag på Facebook, som til dato er blevet set 30.000 gange og er delt næsten 1.200 gange. Det er jeg rigtig glad for, fortæller Granit Gashi.

Solidt morgenhår

Ind ad døren træder en midaldrend­e herre iført en stor, blå fiberpels med ulvemotiv bagpå. Manden hedder John Petersen. Han er født i grønlandsk­e Julianehåb for 59 år siden.

Johns solide morgenhår trænger mildt sagt til en omgang med kam og saks.

– Godt, du kom. Du trænger til at blive klippet, siger frisøren tørt, men venligt.

– Jeg har selv en trimmer, men jeg husker ikke hvornår, den blev sidst blev brugt, svarer John.

Du er julemanden

Efter en halv time i stolen træder han ned fra stolen og kigger på spejlbille­det. Et nyt alter ego, som ser 20 år yngre ud. Flot frisure og trimmet skæg plus lidt gelé i toppen.

– I år kom julemanden til mig. Og det var dig, udbryder han så til Granit Gashi og takker for det gratis juleklip.

En anden kunde, 24-årige Samir Yammin, letter på hatten:

– Det har jeg virkelig stor respekt for. Det er en flot gestus, siger han.

Glad for glade kunder

Ekstra Bladets reporter får tilbud om en hurtig, tiltrængt skægtrimni­ng.

– Nej, ellers mange tak. Jeg vil hellere høre, om du egentlig bare kører et reklamestu­nt ved at klippe gratis. Gør du det?

– Nej, men det betyder meget for mig, at mine kunder er tilfredse og føler sig godt behandlet. Når man så ser, hvor glad folk, der ikke har så mange penge, bliver for en god klipning, kan jeg næsten ikke bede om mere, siger Granit Gashi.

Da dagen er omme, og julefreden sænker sig over Aalborg, har en halv snes af byens hjemløse fået sig et gratis julelook.

 ??  ?? 57- årige John Petersen, der laver små grønlandsk­e figurer og har foræret en tupilaq til prins Henrik, plejer selv at holde hårpragten vedlige med en trimmer.
57- årige John Petersen, der laver små grønlandsk­e figurer og har foræret en tupilaq til prins Henrik, plejer selv at holde hårpragten vedlige med en trimmer.
 ??  ?? ... og efter en gratis tur i barberstol­en hos frisør Granit Gashi i Lille Kongensgad­e midt i Aalborg.
... og efter en gratis tur i barberstol­en hos frisør Granit Gashi i Lille Kongensgad­e midt i Aalborg.
 ??  ?? Her kan du se Johns massive morgenhår før ...
Her kan du se Johns massive morgenhår før ...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark