Ekstra Bladet

OLE BANKET IHJEL AF SIN NABO

BAD FORGÆVES OM HJÆLP: Landsby stadig præget af dødsvold mod 72- årig mand, som var bange og forsøgte at slå alarm – dagen før hans nabo dræbte ham

- TORSTEN RUUS SUNE FISCHER LINETTE K. JESPERSEN FOTO: ERNST VAN NORDE ruus@ eb.dk; fish@ eb.dk; linette@ eb.dk

’ Adgang forbudt’, står der på indgangsdø­ren til Ole Kiersteins træbarak.

Mere end to måneder efter drabet på den 72- årige tidligere FN- soldat og virksomhed­srådgiver og anholdelse­n af hans nu drabssigte­de og fængslede nabo er hele den forladte, udlejede ejendom i landsbyen Hejsager uden for Haderslev stadigvæk omkranset af en politi- afspærring.

Jeg kendte ikke den dræbte, men måske kunne det være sket for mig eller andre?

Huset ligger som et åbent sår i den lille landsby.

Drabssagen har aldrig kastet en større landsdække­nde presseomta­le af sig. Ole Kiersteins brutale endeligt falder ind under kategorien af drab, som hurtigt går i glemmeboge­n i den brede befolkning.

Men det gør den ikke i Hejsager. Her spekulerer en del af de 282 indbyggere i, hvorfor netop Ole Kierstein skulle dø.

Passede bare sig selv

De fleste vinker afværgende, når Ekstra Bladet spørger til den betændte drabssag.

– Det er så grimt, at det skulle ske i vores by. Jeg kendte ikke den dræbte, men måske kunne det være sket for mig eller andre? Jeg har mødt ham, og det uhyggelige drab gør mig ondt og lidt utryg, siger den 49- årige beboer Marianne Fabricius Mønsted.

Lars Peter Melchiorse­n, sognepræst i Halk- Grarup og Vilstrup sogne, fik det indtryk, at den nu fængslede mand ’ ikke ville erkende, at han måske var psykisk syg’.

– Spørgsmåle­t er også, om man kan tvangsindl­ægge folk, hvis de bare passer sig selv?

Bange for sær nabo

Få i den sønderjysk­e by var tæt på Ole Kierstein. En undtagelse var et ægtepar, som havde fortrolige samtaler med ham. De ønsker principiel­t ikke at stå frem med navn og billede.

– Ole kom over til os dagen før drabet og fortalte, at han var bange for sin nabo, og at manden var psykisk syg. Han havde ringet forgæves til distriktsp­sykiatrien og politiet. Stakkels mand. Vi spurgte, om han havde brug for hjælp, men det afviste han, siger manden.

Ole Kierstein fortalte, at hans nabo ’så ting, der ikke var der’, og virkede mærkelig. Parret så ikke den nu drabssigte­de som en forbryder. Mere som en enspænder, der var ’ lidt tilbage’ og fodrede katte med rejer og laks.

Ekstra Bladet har været i kontakt med et nært familiemed­lem til manden. Hun afviste venligt at udtale sig.

Udlejer: Han var sin egen

Ægteparret i Hejsager fastholder, at der ikke var uvenskab mellem de to mænd. Det bekræfter ejeren af den ejendom, de boede i.

– Den nu sigtede mand var sin egen og lukkede sig meget inde i sig selv. Men jeg har aldrig oplevet ham som truende, og mig bekendt var der ingen kontrovers­er mellem de to lejere, siger direktør og udlejer Henrik Bryld.

Ole Kierstein har på alle måder lagt Hejsager bag sig. Folkekirke­ns Nødhjælp har hentet hans efterladte ejendele, og efter en mindehøjti­delighed fra et kapel i Odense ligger han begravet i sin søsters vestjyske hjemby. Søsteren er hans eneste overlevend­e, nære familiemed­lem. Hun svarede ’ ingen kommentare­r’, da Ekstra Bladet henvendte sig.

Ole kom over til os dagen før drabet og fortalte, at han var bange for sin nabo

 ??  ?? Offerets bolig er stadig spærret af flere måneder efter drabet.
Offerets bolig er stadig spærret af flere måneder efter drabet.
 ??  ??
 ??  ?? – Jeg kendte ikke den dræbte, men måske kunne det være sket for mig eller andre, siger Marianne Fabricius Mønsted, beboer i Hejsager.
– Jeg kendte ikke den dræbte, men måske kunne det være sket for mig eller andre, siger Marianne Fabricius Mønsted, beboer i Hejsager.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark