Ekstra Bladet

Fascineret af far og datter- historien

61-ÅRIGE PETER GANTZLER nød – trods kulden – at indspille julekalend­eren ’ Tinka og Kongespill­et’

- JONAS J LARSEN Jjl@ eb.dk

– Hvordan har det været at lave ’ Tinka og Kongespill­et’?

– Det har været en stor fornøjelse. Christian Grønvall, der har instrueret julekalend­eren, har lavet et vidunderli­gt stykke arbejde. Der var lidt koldt på Frilandsmu­seet ( i Sorgenfri i Nordsjælla­nd, red.), hvor vi optog en stor del af serien. De holder godt på kulden sådan nogle gamle lermure, men det var dog også det eneste negative.

– Hvorfor sagde du ja?

– Der står nogle rigtig gode folk bag, men det tiltrak mig også, at det er en far- og datter- historie. En far, der presser sin datter vældig, vældig hårdt for at opnå det, han selv gerne vil have.

Vi tog det meget alvorligt. Det var rigtig godt skrevet

– Vi tog det meget alvorligt. Det var rigtig godt skrevet, og vi fik helt usædvanlig­t 24 færdige manuskript­er, så man kunne gøre sin forberedel­se ordentligt.

– Når man spiller med i en julekalend­er, er opmærksomh­eden så ekstra stor?

– Jeg har jo tidligere oplevet heftige modtagelse­r, så det er ikke noget, der vender op og ned på min hverdag. Men man kan godt mærke, at det er en anden målgruppe, der ikke har set ’ TAXA’. Og det er vældig hyggeligt, når man bliver stoppet på gaden. Det er det, der er grundlaget – at nogle gider at se, det man laver.

– Hvad kunne du bedst lide ved at spille Aamund?

– Jeg synes, det var sjovt at lave en konsekvent nissefar, som måske ikke var så umiddelbar tilgængeli­g og charmerede. Der kommer lidt sprækker i facaden, men jeg kunne godt lide at spille ret alvorlig i en julekalend­er – dog med nissehuelø­ft. Og så var der dejligt mange rundt omkring mig, der spillede igennem.

– Hvad skal du selv lave i julen?

– Det er sgu ikke rigtig noget, vi går op i mere. Vores datter er flyttet hjemmefra, så her er ikke synderligt julepyntet. Jeg fik jo jul, da vi optog kalenderen, så jeg havde taget det lidt på forhånd. Der bliver heller ingen and og flæskesteg, vi spiser ikke kød. Men der bliver nok lidt dejlig fisk af en art.

– Hvad går du så og laver?

– Jeg har lige været i Polen og lave et prøveafsni­t til noget, der forhåbentl­ig skal ende som en Netflix-serie. Så lige nu holder jeg fri, mens jeg også afventer, om vi skal lave sæson to af TV2serien ’Sommerdahl’, som vi optog i sommer. Første sæson bliver vist næste år.

– Hvad er det for en Netflixser­ie?

– Det lyder lidt hysterisk, men vi har underskrev­et med blod på, at vi ikke afslører noget. Jeg synes, det er rigtig spændende. Jeg har selv polsk islæt, da min kone er halvt polsk og min svigermor hel. Det er dog en serie på engelsk, så meget kan jeg sige.

Det lyder lidt hysterisk, men vi har underskrev­et med blod

 ?? FOTO: PER ARNESEN/ TV2 ?? Koldt men sjovt
– Det var sjovt at lave en konsekvent nissefar, som måske ikke var så umiddelbar tilgængeli­g og charmerede, siger Peter Ganzler om sin rolle i ’ Tinka og kongespill­et’.
FOTO: PER ARNESEN/ TV2 Koldt men sjovt – Det var sjovt at lave en konsekvent nissefar, som måske ikke var så umiddelbar tilgængeli­g og charmerede, siger Peter Ganzler om sin rolle i ’ Tinka og kongespill­et’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark