Ekstra Bladet

Dansk techfirma er en af årets vindere

FORBRUGERE­LEKTRONIK: Jabra har gjort alt det rigtige på et marked fyldt med ’ hajer’

- HEINE JØRGENSEN heine@ eb.dk

Med kun få dage til årsskiftet kan det danske firma Jabra skrives på listen over en af årets store vindere, når det gælder forbrugere­lektronik.

Firmaets serie af hovedtelef­oner er i årets løb blevet udvidet med flere og bedre både in- ear og on- earmodelle­r. Og Jabra er i høj grad lykkedes med at gøre alt det rigtige på et marked, der er fyldt med konkurrent­er, man med rette kan kalde ’ hajer’.

Topkarakte­r for ny model

Som andre producente­r af trådløs lyd måles også Jabras produkter op mod Apple. Det skal være enkelt at bruge, have en god batteritid og fin lyd, hvis man vil vinde kunder i segmentet fra 1000 kroner og op for en hovedtelef­on.

Og det er lykkedes ganske godt for Jabra i år. Senest med Elite 75t in-earhovedte­lefon, der har fået topkarakte­r i både Ekstra Bladet og en række andre medier verden over.

Netop Apple er en anden klar vinder i 2019. For helt som Jabra har den amerikansk­e techgigant gjort rigtigt meget ekstra godt i året, som gik. Det gælder både firmaets AirPods, der nu har fået efternavne­t Pro. Men også iPhone 11serien, som endelig giver rigelig med batteritid og kameramæss­igt er blandt det bedste, man kan købe på markedet.

Det er lykkedes ganske godt for Jabra i år

AirPods Pro er reelt den in- ear- hovedtelef­on, som Apple fra begyndelse­n burde have lavet med aktiv støjredukt­ion, udskifteli­ge øredutter og trådløs genopladni­ng.

Det samme kan man sige om det nye keyboard, der er sat i MacBook Pro 16 tommers- udgaven, der blev lanceret tæt på årsskiftet.

Eller skal vi snarere sige det ’ gamle nye’ keyboard, da Apple de seneste år har fejlet fatalt med sit ’sommerfugl­e’ keyboard. Og nu blot er gået tilbage til en moderne udgave af det tastatur, som også andre producerer.

Billige men gode telefoner

Årets tredje og måske vigtigste vinder er den billige mobiltelef­on. Den tendens begyndte allerede i 2018, men er blevet forstærket i år, hvor særligt Motorola og Nokia er gået foran og har vist de dyreste producente­r, at man sagtens kan bygge en mobiltelef­on til lavpris, uden at den er noget møg.

Og selvom mange fortsat drømmer om en iPhone eller en Galaxy-telefon fra Samsung under juletræet, er der i årets løb blev solgt tusindvis af disse billige, men stadig gode smartphone­s.

Udviklinge­n har tvunget blandt andet Samsung og

Huawei til selv at byde ind med modeller i prisklasse­n fra 2000 til 4000 kroner.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Jabra har på få år erobret en andel af markedet for in- ear- hovedtelef­oner, men udvikler også lydudstyr til mødelokale­r og producerer større over- ear- hovedtelef­oner.
FOTO: MOGENS FLINDT Jabra har på få år erobret en andel af markedet for in- ear- hovedtelef­oner, men udvikler også lydudstyr til mødelokale­r og producerer større over- ear- hovedtelef­oner.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark