Ekstra Bladet

Jeg har hverken job, hjem eller penge

Det er bestemt ikke helt nemt at være 65- årige Anne Mette Beckmann

- EMILIE EGEBRO ee@ eb.dk

Første gang, vi stiftede bekendtska­b med Anne Mette Beckmann, var i TV2- serien ’ Det gode liv’ i 2011.

Dengang vakte udsendelse­rne stor opsigt, da Anne Mette og hendes nu afdøde mor fortalte om deres ekstravaga­nte og overdådige liv i Cascais i Portugal, der var blevet erstattet af et liv med ubetalte regninger og angst for ikke at kunne betale huslejen.

Fem år senere vendte Anne Mette tilbage til skærmen igen i ’ Millionær på bistand’. Pengene var nu sluppet op efter moderens død, og Anne Mette var vendt tilbage til Danmark – uden et hjem eller penge på lommen.

Hun måtte derfor overnatte rundt omkring på sofaer hos forskellig­e bekendte og leve for integratio­nsydelsen på omkring 6000 kroner før skat om måneden.

– Jeg er åben over for jobs, jeg kan lide. Men ikke fuld tid, for det er jeg ikke vant til. Det er ikke nu, at jeg begynder at arbejde 816. Det gider jeg ikke, forklarede hun dengang til Ekstra Bladet.

Venlig sjæle

Kalenderen skriver nu snart 2020, men desværre ser livet ikke lysere ud for Anne Mette Beckmann. Hun har stadig ikke fundet hverken job eller hjem og har derfor de seneste år boet i en kuffert.

– Jeg har lige været på Djursland i en uges tid, hvor jeg bor hos nogen, der har tilbudt mig et midlertidi­gt sted at bo via Facebook.

– Det er rigtig sødt af dem. Nu bor jeg nogle dage hos en ven på Frederiksb­erg, fortæller hun.

– Jeg har boet rundt omkring i landet hos Facebook-bekendtska­ber de sidste fire år, og det er jo super dejligt, at folk vil hjælpe mig, men det er nu også ret forvirrend­e at flytte rundt hele tiden.

– Nogle gange bor jeg hos folk et par dage, andre gange kan det være længere. Tre måneder er det længste. Så får jeg også lidt mad, men jeg hjælper selvfølgel­ig også til, det er klart. Der er mange venlige sjæle derude.

– Det sidste sted, jeg boede rigtig fast, var dengang, jeg boede i Portugal med min mor. Det er hårdt at bo så mange år på andres sofa, særligt når man er 65 år. Så må der gerne være lidt tryghed og komfort, fortsætter hun.

Hænger ikke sammen

Det er umuligt for hende at betale en husleje med integratio­snydelsen.

– Jeg får 4500 udbetalt om måneden, og det er slet ikke nok at leve for. På et tidspunkt lejede jeg et værelse for 2000 kroner, men der kunne jeg slet ikke få det til at hænge sammen. Det går lige med beløbet, hvis det kun er til mad, men også kun lige, forklarer hun.

Jeg har ikke engang råd til min antidepres­sive medicin, som jeg ellers har taget i 30 år

– Nogle siger, at de lever på mindre, men det forstår jeg ikke. Danmark er jo frygtelig dyrt.

– Jeg køber ikke engang noget specielt lækkert eller lignende, for i København er tingene jo bare dyre, og det er der, jeg hører til og ikke i Jylland, forklarer hun.

– Jeg har ikke engang råd til min antidepres­sive medicin, som jeg ellers har taget i 30 år. Den er jeg derfor stoppet med nu, og det er da rigtig hårdt efter alle de år. Men nu prøver jeg at klare mig uden indtil videre.

Det er ikke nu, at jeg begynder at arbejde 8-16. Det gider jeg ikke

 ?? FOTO: STV/ TV2 ?? Altid på vej
Anne Mette Beckmann drømmer om, at hun i fremtiden kan få råd til sit eget sted at bo, så hun slipper for at flytte konstant.
FOTO: STV/ TV2 Altid på vej Anne Mette Beckmann drømmer om, at hun i fremtiden kan få råd til sit eget sted at bo, så hun slipper for at flytte konstant.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark