Ekstra Bladet

Ser frem til pension

-

Heldigvis for 65- årige Anne Mette Beckmann er der noget at se frem til i det nye år.

1. januar 2020 bliver hun nemlig berettiget til at få folkepensi­on.

Fuld folkepensi­on for enlige er på cirka 13.500 kroner om måneden i grundbeløb og pensionsti­llæg, men da Anne Mette ikke lever op til kravene for fuld folkepensi­on, regner hun med at modtage et mindre beløb. Hvor meget ved hun dog endnu ikke.

– Jeg glæder mig så meget. Den første udbetaling får jeg 31. januar, da det er bagudbetal­t, så jeg skal desværre holde ud lidt tid endnu. Jeg ved ikke, hvor mange penge jeg får, da jeg skal have sendt en masse ansøgninge­r afsted, som det afhænger af i forhold til nogle personlige tillæg og lignende, men jeg regner da i hvert fald med, at det bliver bedre end integratio­nsydelsen, forklarer hun.

Meget at tænke over

– Jeg overvejer, om jeg måske skal flytte tilbage til Portugal, hvis det er muligt. Klimaet er jo dejligt der, og tingene er også billigere i Portugal. Omvendt er der så ikke boligsikri­ng der, som jeg får, hvis jeg bor i Danmark. Så der er meget at tænke over, da jeg ikke helt kan finde ud af det. Også fordi jeg ikke har råd til at flytte til Cascais, hvor jeg boede tidligere, da det også er for dyrt. Og hvor skal jeg så bo?

– Jeg er nødt til at starte et nyt liv, og jeg forsøger at se positivt på det hele, selvom det er hårdt, slår hun fast og tilføjer, at det bestemt heller ikke er nemt at være hjemløs og uden penge i juletiden.

– For et par dage siden vidste jeg ikke engang, hvor jeg skulle være til jul. Det var meget trist. Men nu tager jeg ned til noget familie på Sydsjællan­d i et par dage, så det skal nok blive fint, siger hun.

 ?? FOTO: STV/ TV2 ?? I ’ Millionær i praktik’ forsøgte Anne Mette sig med et job på Ærø, men hun føler, at hun hører mere til i København.
FOTO: STV/ TV2 I ’ Millionær i praktik’ forsøgte Anne Mette sig med et job på Ærø, men hun føler, at hun hører mere til i København.
 ?? FOTO: TV2 ?? Anne Mette sammen med sin mor, Mette. Da den 87- årige kvinde døde i 2015, flyttede Anne Mette tilbage til Danmark.
FOTO: TV2 Anne Mette sammen med sin mor, Mette. Da den 87- årige kvinde døde i 2015, flyttede Anne Mette tilbage til Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark