Ekstra Bladet

Find på noget nyt, kære tv- udbydere

-

Jeg elsker en god tvkrimi, men forelskels­en har efterhånde­n været i frit fald de senere år. Det skyldes følgende: Når der er tale om, at en forbrydels­e skal opklares af politiet, er chefen for afdelingen næsten altid en kvinde – enten en midaldrend­e ’ kone- type’ eller en ung, smuk model. Hun kræver hurtig opklaring af sine detektiver, primært af politiske årsager, presset af borgmester­en.

Hvis chefen undtagelse­svis er en mand, er han altid en uniformere­t, usympatisk og korrupt bureaukrat, der heldigvis afsløres til sidst – efter at have suspendere­t chefefterf­orskeren.

Den ledende kriminalef­terforsker ( læs: helten) har sin egen mistanke, som dog aldrig passer ind i ’ Håndbog for detektiver’. Han nægter trodsigt at henlægge sagen og går derfor for vidt i sin efterforsk­ning, indtil han bliver suspendere­t, hvorefter han på egen hånd fortsætter sin stædige stræben efter retfærdigh­ed. Men heldigvis allierer han sig med en fortrolig ven/ veninde/ kollega inden for staten, der giver ham vigtige oplysninge­r, selvom det er lidt ulovligt, men det hjælper ham med opklaringe­n.

I princippet burde en god krimi være fuld af overraskel­ser, men i samme øjeblik filmen har åbenbaret persongall­eriet, kender man hele handlingen og ved, hvad det ender med: Helten får sit politiskil­t tilbage sammen med en munter bemærkning. Kære tv- udbydere: Findes der ikke krimier på verdensmar­kedet, som ikke er skåret over samme læst?

Lau Ishøj Stillidsve­j 22 Taastrup

 ?? FOTO: BBC ?? Hvorfor skal alle krimier skæres over samme læst, spørger Lau Ishøj, der efterhånde­n har set mange tv- serier med en efterforsk­er, der trodsigt nægter at henlægge sagen og derfor går for vidt i efterforsk­ningen.
FOTO: BBC Hvorfor skal alle krimier skæres over samme læst, spørger Lau Ishøj, der efterhånde­n har set mange tv- serier med en efterforsk­er, der trodsigt nægter at henlægge sagen og derfor går for vidt i efterforsk­ningen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark