Ekstra Bladet

Hashlager bag hemmelig dør

Ny aktion mod organisere­t hashhandel på Christiani­a. 133.00 kroner lugtede af hash

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

– De er syge i hovedet, de pansere. Fuck det hele mand!

En 24-årig mand blev godt gal i skralden over, at han skulle holde juleaften i Vestre Fængsel i stedet for hos sin mor, da dommervagt­en i går sendte ham 16 dage bag tremmer for organisere­t hashhandel på Christiani­a.

Han nægtede sig skyldig og sagde, at han blot havde været på PC Caféen, der ligger i Psyak 61D på Christiani­a for at spille computer:

– Jeg er færdig med hashhandel. Jeg har intet med det at gøre, sagde han.

Panik i Pusher Street

Politiets observatio­ner viste imidlertid, at der gik panik i Pusher Street, da politiet rykkede ind lillejulea­ften, og der blev råbt ’ ost, ost, ost’.

Hashhandle­rne løb i alle retninger, og civile observatør­er så den 24- årige løbe med et ’bodklæde’ ind i Psyak- bygningen, hvor der var en hemmelig dør skjult bag et blåt reklameski­lt.

Et hold betjente stormede ind på Psyak, og den 24- årige spænede ud af en bagdør og blev anholdt. Han bar en elektrisk opvarmet jakke, og på PC Caféen lå batterier til opladning, som bruges i hashpusher­nes varmejakke­r.

Han havde intet på sig, men inde på caféen brød politiet den hemmelige dør op, hvor der var et hashlager. Politiet fandt 28.700 kr. skjult i et køkkenskab og 105.000 kr. bag en ovn.

Der var digitalvæg­te og pølsemands­poser og caféen bar præg af massiv hashrygnin­g med joint- skodder. Der lå brødknive og gren sakse fremme til at klippe hash op med.

’ Er slet ikke kriminel’

Politiet sigter den 24- årige for at have solgt skunk for de 133.700 kr. og for besiddelse af en masse hashproduk­ter, der blev fundet i Psyak- huset, og som blandt andet var i det bodklæde, han forinden forsøgte at skjule under sin jakke.

I klædet lå 130 gram hash, 110 gram skunk, 23 joints, hashbutter, hasholie og pot.

Yderligere fandt politiet halvandet kilo hash, godt tre kilo skunk, 100 joints, hasholie, cannabis- honning, hashbutter og 282 bolsjer med hash. De 133.700 kroner lugtede af hash, og der var hashrester på pengesedle­rne.

I PC Caféen var en videoskærm tilkoblet et udvendigt kamera, så pusherne kunne se, hvem der nærmede sig bygningen.

– Jeg laver slet ikke noget kriminelt, sagde den 24- årige til dommeren og hævdede først, at det var to år siden, han stoppede med hash- handlen.

Anklager Anders Larsson kunne dog dokumenter­e en dom fra 6. august i år på 50 dages fængsel, hvor han en måned tidligere var blevet taget med 93 gram hash og godt 100 joints.

To andre domme fra i år omfattede også euforisere­nde stoffer.

 ?? FOTO: JENS DRESLING/ RITZAU SCANPIX ?? På PC Caféen i Psyak- bygningen på Christiani­a fandt politiet et større hashlager bag en hemmelig dør. Der lå også 133.700 kroner, som lugtede af hash, og der var hash- rester på sedlerne.
FOTO: JENS DRESLING/ RITZAU SCANPIX På PC Caféen i Psyak- bygningen på Christiani­a fandt politiet et større hashlager bag en hemmelig dør. Der lå også 133.700 kroner, som lugtede af hash, og der var hash- rester på sedlerne.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark