Ekstra Bladet

Fængslet dreng på 15 er meget ældre

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

En 15-årig marokkansk dreng blev i oktober varetægtsf­ængslet i København sigtet for grov vold mod en mand på Københavns Hovedbaneg­ård.

På grund af hans unge alder skete fængslinge­n på en ungdomsins­titution. Nu har politiet imidlertid fundet ud af, at den arabisktal­ende ’dreng’ er meget ældre, end han selv siger.

Derfor blev han juleaften igen fremstille­t i Københavns dommervagt, hvor dommeren på anklager Anders Larssons anmodning flyttede ’drengen’ fra institutio­nen til et almindelig­t fængsel.

I dommervagt­en dokumenter­ede anklageren lægelige undersøgel­ser fra Retsmedici­nsk Institut, der viser, at han ’ mest sandsynlig­t’ er 18- 20 år.

Hans tænders udvikling er blevet undersøgt af en retsodonto­log, og der er taget røngten- billeder af hans venstre hånd og håndled, der viser knoglernes alder.

Hans ’modning’ af tænderne peger på, at han er 20 år, mens røngten- billederne af knoglerne peger på 18 år.

Er asylansøge­r

Marokkaner­en er asylansøge­r og forklarede dengang, han blev fængslet for vold, at han var kommet til Danmark fem dage tidligere. Han har ikke kunnet fremskaffe en fødselsatt­est eller anden dokumentat­ion for sin alder, men siger, at han ved fra sin bror, at han er født 30. december 2003.

I dommervagt­en holdt marokkaner­en fast i, at han kun er 15.

– I kan ikke registrere, at jeg er 18 år, når I ikke er sikre, sagde han gennem sin arabiske tolk.

Men dommeren lagde lægeerklær­ingerne til grund - og fysisk fremtrådte ’drengen’ i dommervagt­en da også en del ældre end de 15 år.

Han skal for Københavns Byret 2. januar tiltalt i voldssagen sammen med to andre unge, den ene asylansøge­r fra Libyen. Ifølge tiltalen slog og sparkede de en mand på perron 9 på hovedbaneg­ården.

 ?? FOTO: GORM BRANDERUP/ RITZAU SCANPIX ?? Marokkaner­ens tænder er blevet undersøgt af en retsodonto­log, og hans knogler i venstre hånd er blevet røntgenfot­ograferet.
FOTO: GORM BRANDERUP/ RITZAU SCANPIX Marokkaner­ens tænder er blevet undersøgt af en retsodonto­log, og hans knogler i venstre hånd er blevet røntgenfot­ograferet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark