Ekstra Bladet

Transferst­rategi: Sælger for over 100 mio. kr. Henter udenlandsk­e stortalent­er

-

I 2025 vil FC København have solgt sin første spiller for over 100 millioner kroner. Og de vil også have slået deres egen nuværende transferre­kord på omkring 30 millioner kroner. – flere gange.

Priserne på spillere bliver ved med at stige, og det vil naturligvi­s også komme til at påvirke FCK.

Da det efter alt at dømme i fremtiden bliver endnu vigtigere at komme ind i de europæiske turneringe­r som mester, vil københavne­rne være klar til at købe dyrere.

FC København har de seneste år investeret mere og mere i FCK Talent, og den udvikling vil fortsætte, så de nuværende 18- 20 millioner kroner om året vil stige.

I 2025 vil endnu flere spillere på FCK’s bedste ungdomshol­d også være hentet i udenlandsk­e klubber.

Store udenlandsk­e klubber er gået på hugst i FCK’s ungdomsafd­eling, og FCK vil gøre det samme i for eksempel andre nordiske lande.

I sommer hentede man den 16- årige islænding Hákon Amar Haraldsson, og klubben vil i stigende grad satse på udenlandsk­e stortalent­er, der ser FC København som et godt springbræt.

Men der vil også stadig – både af sportslige og økonomiske grunde – være et klart ønske om at uddanne den næste Thomas Delaney eller Andreas Cornelius.

I 2025 vil William Bøving formentlig enten være en del af førstehold­et eller solgt.

Også nuværende talenter som Jacob Haahr, Hákon Arnar Haraldsson og Ahmed Daghim kan om en håndfuld år være sprunget ud på førstehold­et.

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX ?? Den sportslige sektion i FC København lige nu Ståle Solbakken kommer til at bruge flere midler i fremtiden.
FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX Den sportslige sektion i FC København lige nu Ståle Solbakken kommer til at bruge flere midler i fremtiden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark