Ekstra Bladet

Fallon har indtaget en mandsverde­n

EPOKEGØREN­DE: Fallon Sherrock har fyldt alt ved VM i dart, hvor hun som den første kvinde nogensinde er gået videre i turneringe­n

- KENNETH BEYER

Hun var ikke levnet mange chancer i første runde ved PDC’s World Darts Championsh­ip i London. En kvinde havde nemlig aldrig vundet en kamp ved VM i den mandsdomin­erede sportsgren.

Det var Fallon Sherrock tydeligvis ganske ligeglad med. Den 25- årige undertippe­de englænder slog sin landsmand Ted Evetts med 3- 2 i sæt og skrev historie.

Nogle dage senere ventede den 11. seedede østriger Mensur Suljovic.

Men igen var Sherrock iskold. Hun vandt 3- 1 i sæt, efter hun lukkede på bulls eye. Dermed er hun klar til tredje runde.

Masser af roser

TV3 Sports ekspertkom­mentator i dart Michael Frydendahl er fuld af roser til Fallon Sherrock.

– Det er epokegøren­de inden for dart. Det er en fantastisk inspiratio­n for kvinder over hele verden lige nu. De kan godt være med. Det er en fantastisk reklame for kvindedart og dart generelt, siger han til Ekstra Bladet.

– Man har altid diskuteret, hvorfor kvinder ikke er lige så gode som mænd i dart. Alle har jo de samme forudsætni­nger. Alle kan jo kaste de her 23- 25 gram de 2,37 meter.

Et spark i røven

– Generelt har mændene altid været bedre, og så lige pludselig viser hun, at det er ikke længere er helt tilfældet, for kvinderne kan altså godt være med.

Dart er ofte blevet spillet med en kvinderækk­e for sig og en herrerække for sig – på nær under forbundet PDC ( Profession­al Darts Corporatio­n), som afholder det igangværen­de VM.

Her har kvinder kunnet deltage, hvis de var gode nok. Det er der vist ingen tvivl om, at Fallon Sherrock er.

– Det her er et kæmpe spark i røven til kvindedart­en, om at nu er der nogle, der er gået foran og har vist, at det her godt kan lade sig gøre.

Fallon Sherrock var ikke overrasken­de ganske glad efter sejren i første runde.

– Det er helt klart et af de bedste øjeblikke, jeg har haft. Jeg er bare så glad. Jeg har lige skrevet historie og kan ikke tro det. Jeg har opnået noget stort for kvindedart, sagde hun, ifølge Daily Mail.

Tredje runde på fredag

Fallon Sherrock møder Chris Dobey i tredje runde på fredag.

Han ligger nummer 22 i verden – altså 11 pladser dårligere end østrigske Mensur Suljovic, som Sherrock slog 3- 1 i sæt. Med til historien hører dog, at Suljovic befinder sig inde i en mindre god stime.

– Hvis hun spiller, som hun har gjort i de første to kampe, så vil der være en mulighed, for at kunne slå Chris Dobey, spår Michael Frydendahl.

– Fordelen er, at hun har Alexandra Palace ( hallen, hvor VM bliver spillet, red.) bag sig, og uanset hvem hun møder, så vil alle tilskuerne lægge et kæmpe pres.

 ?? FOTO: LUKE WALKER/GETTY IMAGES ?? Publikumsy­ndling
Fallon Sherrock er på rekordtid blevet publikumsy­ndling i Alexandra Palace.
FOTO: LUKE WALKER/GETTY IMAGES Publikumsy­ndling Fallon Sherrock er på rekordtid blevet publikumsy­ndling i Alexandra Palace.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark