Ekstra Bladet

Vi udvider personkred­sen

- ULRIK BACHMANN ulba@ eb.dk

Det vides ikke, hvorfor politiet tre år inde i den uopklarede drabssag pludselig fokuserer på området omkring Motalavej. Men fungerende politidire­ktør Lars Harvest fortæller til Ekstra Bladet, at der intet odiøst er i det.

– Når vi går ud og afhører folk og beder om dna, gør vi det ikke på andre måder, end vi ville gøre i alle den slags sager. Vi har afhørt flere tusinde i den sag. Der er ikke noget nyt i det her. Det nye er, at en advokat fortæller pressen, at vi beder om dna, men det har vi gjort i lang tid. I enhver straffesag indgår dna og fingeraftr­yk helt naturligt, siger Lars Harvest til Ekstra Bladet.

Om interessen for Motalavej, der i mange år har været på Indenrigsm­inisteriet­s såkaldte ghettolist­e, og som ligger tæt på den rute, som det formodes, at Emilie Meng har gået ad den morgen, hun forsvandt, siger Lars Harvest:

– Efterhånde­n som vi får luft, udvider vi personkred­sen for dem, der måtte være interessan­te. Og det er der virkelig mange, der er i denne sag.

Største sag nogensinde

Siden fundet af Emilie Meng juleaftens­dag i 2016 har Sydsjællan­ds og Lolland- Falsters Politi ikke ønsket at oplyse, om der er fundet dna i drabssagen. Det er heller ikke noget, som Lars Harvest ønsker at kommentere over for Ekstra Bladet.

17- årige Emilie Meng forsvandt sporløst efter en bytur i Slagelse natten til 10. juni 2016. Til Ekstra Bladet fortæller Lars Harvest, at drabssagen er den største sag, Sydsjællan­ds og Lolland- Falsters Politi nogensinde har beskæftige­t sig med siden politi- og retsreform­en i 2007.

– Det er den sag, som vi har brugt flest ressourcer på overhovede­t. Og vi fortsætter ufortrøden­t i forsøget på at få sagen opklaret.

 ?? FOTO: MARTIN LEHMANN ?? Det belastede boligkvart­er ved Motalavej er blevet omdrejning­spunktet for politiets seneste forsøg på at finde den, der dræbte Emilie Meng.
FOTO: MARTIN LEHMANN Det belastede boligkvart­er ved Motalavej er blevet omdrejning­spunktet for politiets seneste forsøg på at finde den, der dræbte Emilie Meng.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark