Ekstra Bladet

Vil ansætte 15- årige på plejehjem

68 KR. I TIMEN: Fagforenin­gen er ikke vild med idéen, men flere kommuner søger helt unge

- THOMAS HARDER harder@ eb.dk

– Dejligt, at Nordfyns Kommune følger efter Odense og ansætter unge på kommunens plejehjem.

Sådan skriver Søren W på Facebook om, at Nordfyn nu melder sig i kredsen af kommuner, der gerne vil have unge mennesker under 18 år i ældreomsor­gen.

Ung i arbejde

Og på Nordjyske.dk’s Facebook- profil, skriver Marie S – i en kommentar til, at

Frederiksh­avn Kommune også søger tre fritidsjob­bere – godt om idéen.

– Jeg var ’ ung i arbejde’ tre timer dagligt ( udsendt af kommunen), hvor jeg skulle hjælpe med at servere mad og hygge om de ældre.

– Blev efterfølge­nde ansat der, og den dag i dag er jeg sygeplejer­ske.

Manglende observatio­ner

Afdelingsf­ormand Louise Krüger Nielsen fra FOA i Frederiksh­avn er mere skeptisk over for idéen om unge i ældresekto­ren.

FOA er fagforenin­g for en stor del af personalet på plejecentr­ene.

– De kan ikke observere, om fru Hansen har drukket det, hun skal, så hun ikke bliver dehydreret. Alle de observatio­ner, som det faste personale er uddannet til at lave, har de som 13- årige ikke muligheden for at lave, siger Louise Krüger Nielsen til TV2 Nord

Ifølge stillingso­pslaget fra Nordfyn kan unge mellem 15 og 17 år få 68 kroner i timen i grundløn, hvis de vil prøve kræfter med jobbet på et plejecente­r.

Artiklen her har udløst 850 kommentare­r på nationen! og Ekstra Bladets Facebook- side.

 ?? FOTO: LASSE KOFOD/ RITZAU SCANPIX ?? Er helt unge og ældre en god kombinatio­n på plejehjem? Her er elever fra 7. og 8. klasse med til et bankospil i Munkebocen­tret.
FOTO: LASSE KOFOD/ RITZAU SCANPIX Er helt unge og ældre en god kombinatio­n på plejehjem? Her er elever fra 7. og 8. klasse med til et bankospil i Munkebocen­tret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark