Ekstra Bladet

’ Kære statsminis­ter’

- Bent Falbert

Opinionens Bent Falbert har her skrevet det brev, han mener, kronprins Frederik burde sende til statsminis­ter Mette Frederikse­n:

KÆRE STATSMINIS­TER FREDERIKSE­N

til Dem på opfordring af JEG SKRIVER min hustru, kronprinse­sse Mary, men jeg mener selv det samme, som hun mener. Det princip har jeg haft megen glæde af gennem årene.

Efter min families seneste forfølgels­e i pressen trænger vi til at puste ud med en god lang pause fra danske aktivitete­r.

med vores families opI FORBINDELS­E hold nogle måneder på en skiskole i Schweiz har medierne således gjort et nummer ud af, at vi for ti år siden har købt en skihytte i et pænt kvarter i Verbier, og vi imødeser nu månedlang, kritisk omtale af vores interesse for denne sport.

Ingen tænker på, at den er umulig at dyrke i Danmark. Dansk Vandski Forbund hører ganske vist til min protektion­er, men det giver ringe udfoldelse­smulighede­r.

HÅB, at De DET ER MIT ser anderledes på sagen end den danske presse. Herunder, at De ikke vil blande Dem i, hvilke ejendomme vi køber. De bør betænke, at det i længden er trættende år ud og år ind at være henvist til de samme otte slotte, som ovenikøbet ofte er utilgængel­ige på grund af min mors flytten rundt mellem dem. Hvis det kan blive mellem os, kalder vi hende i familiekre­dsen Nomaden!

som jeg anmoder DERFOR ER MIT ØNSKE,

Dem om at sanktioner­e, at kronprinse­ssen samt min øvrige familie kan tage ophold i nogle år uden for Danmark. Som De ved, er min bror, prins Joachim, for længst flyttet til Paris, og sigtet med nærværende brev er blot at opnå ligestilli­ng med ham.

Der bliver formentlig tale om, at vi overvejend­e slår os ned i Europa, alterneren­de med et par måneders årligt ophold i Australien i den ubehagelig­e danske vinterperi­ode.

statsretli­ge HVAD ANGÅR KONGEHUSET­S pligter i forbindels­e med regeringss­kifter etc., ser jeg intet problem. Min mor, dronningen, har masser af kræfter til fortsat at klare den sag, og skulle det knibe, støder min moster, prinsesse Benedikte, gerne til fra Berleburg, især hvis hun kunne betænkes med lidt flere årpenge end de 1,2 mio. kr., hun p. t. modtager. De dækker dårligt benzinen til turen fra Tyskland.

hilse fra kronprinYD­ERLIGERE SKAL JEG sessen og melde, at hendes nye værdighed som rigsforsta­nder gerne skulle blive anvendt i praksis. Hun foreslår – og jeg mener det samme – at familien fast får stillet et privatfly til rådighed, så en eller flere af os hurtigt kan komme til Danmark. Det virker anakronist­isk, at familiens eneste større selvejede transportm­iddel er det langsomtse­jlende kongeskib.

Samtidig påtænker jeg at rationalis­ere de praktiske arrangemen­ter, der flyder af mine protektion­er. Et eksempel er Danske Døves Landsforbu­nd, hvor jeg vil gå over til skriftlig kommunikat­ion.

De bør betænke, at det i længden er trættende år ud og år ind at være henvist til de samme otte slotte

privatflye­t, BORTSET FRA som virkelig er stærkt påkrævet i vor internatio­nale fremtid, har vi ikke yderligere udgiftskræ­vende forslag.

Statsminis­teriets seneVI TAKKER FOR ste godkendels­e af, at prins Joachims årpenge sendes til hans adresse i Paris – uanset at Ekstra Bladet kaldte det grundlovsb­rud at betale apanage til kongelige under ophold i udlandet. Denne landsbytyr­an bør altid ignoreres, uanset regeringen­s farve.

Deres snarlige svar. SåJEG IMØDESER fremt De ønsker supplerend­e oplysninge­r, tager kronprinse­ssen gerne et møde med Dem. Personligt er jeg straks efter skiopholde­t optaget af nogle kapsejlads­er i Sydeuropa, men vi ses nok til sommer.

Jeg ønsker Dem et behageligt nyt år.

KRONPRINS FREDERIK 13. januar 2020

 ?? CHRISTENSE­N/ RITZAU SCANPIX FOTO: KLAVS BO ?? Kronprinse­n ses her under skistrabad­ser i Schweiz.
CHRISTENSE­N/ RITZAU SCANPIX FOTO: KLAVS BO Kronprinse­n ses her under skistrabad­ser i Schweiz.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark