Ekstra Bladet

BRUGTE EN HALV MILLLION SKATTEKRON­ER PÅ PYNT

Tidligere formand Pia Kjærsgaard har glemt, at hun godkendte budgettet. Henrik Dam Kristensen har sat DF- stifteren på plads

- JONAS SAHL sahl@ eb.dk

Julepynten på Christians­borg var slet ikke storslået nok.

Så klar var beskeden fra Pia Kjærsgaard, da hun i november satte sig til tastaturet og sendte en mail til Folketinge­ts Præsidium og Folketinge­ts direktion.

Hun var især utilfreds med, at tårnet på Christians­borg og Slotsplads­en ikke var oplyst tilstrække­ligt i den mørke tid. Derfor opfordrede hun i utvetydige vendinger Henrik Dam Kristensen ( S), sin arvtager som Folketinge­ts formand, til at give juleudsmyk­ningen en ekstra spand kul. I 2018 var der ti store juletræer med lys på

Slotsplads­en. I 2019 blot to. Ikke godt nok ifølge eksformand­en.

Men beskeden fra Henrik Dam Kristensen var soleklar i en opfølgende mail sendt til Pia Kjærsgaard og den lille kreds på en håndfuld folkevalgt­e og et tilsvarend­e antal administra­tive ledere, som står for Folketinge­ts daglige drift.

Seks ugers fuldtid

Udgiften til julepynt var i Pia Kjærsgaard­s sidste embedsår blevet al for høj, understreg­ede socialdemo­kraten.

En halv million kroner løb 2018- juleregnsk­abet op i. Og det var for dyrt, oplyste Henrik Dam Kristensen over for sin forgænger.

Desuden brugte Folketinge­ts ansatte 215 mandetimer på den omfattende oppyntning. Det svarer til næsten seks ugers fuldtidsar­bejde.

Særligt rækken af juletræer på Christians­borg Slotsplads fik udgiften til at løbe i vejret.

Selvom træerne var fastgjort med tonstunge betonklods­er, væltede de flere gange, og mandskab blev tilkaldt.

Derfor skar Henrik Dam Kristensen ned på julepynten.

Henrik Dam Kristensen har ikke lyst til at udtale sig om sagen, men presseansv­arlig i Folketinge­t Claus Brask oplyser, at Pia Kjærsgaard i begyndelse­n af november 2018 uden om Folketinge­ts Præsidium godkendte budgettet til det års juleudsmyk­ning på en halv million kroner.

Desuden brugte Folketinge­ts ansatte 215 mandetimer på den omfattende oppyntning

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Julen varer længe ...
... koster mange penge. Pia Kjærsgaard understreg­er, at beslutning­en om at hyre en lysdesigne­r fra Tivoli ikke var hendes. Kæmpebudge­ttet vedkender hun sig ansvaret for.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Julen varer længe ... ... koster mange penge. Pia Kjærsgaard understreg­er, at beslutning­en om at hyre en lysdesigne­r fra Tivoli ikke var hendes. Kæmpebudge­ttet vedkender hun sig ansvaret for.
 ?? PRIVATFOTO ?? Det var blandt andet disse dekoration­er, der mødte de besøgende i Folketinge­t i december 2018.
PRIVATFOTO Det var blandt andet disse dekoration­er, der mødte de besøgende i Folketinge­t i december 2018.
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Mette Fredriksen foran et juletræ på Christians­borg i december 2018. Træet var en del af den udsmykning, som kostede statskasse­n dyrt.
FOTO: LINDA JOHANSEN Mette Fredriksen foran et juletræ på Christians­borg i december 2018. Træet var en del af den udsmykning, som kostede statskasse­n dyrt.
 ?? PRIVATFOTO ?? Sådan så Pias juletræer på Slotsplads­en ud.
PRIVATFOTO Sådan så Pias juletræer på Slotsplads­en ud.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark