Ekstra Bladet

I seng med efterretni­ngstjenest­en

-

Stævnemøde­rne mellem Diplomaten og Nina fandt ofte sted på hoteller, hvor de ankom hver for sig og tjekkede ind på separate værelser under dæknavne.

Værelserne var aftalt på forhånd, og minut for minut fulgte folk fra efterretni­ngstjenest­en med ved hjælp af det overvågnin­gsudstyr, de havde sat op.

I ét tilfælde ankom en kvinde, formentlig fra efterretni­ngstjenest­en, til Ninas værelse, hvor hun afleverede en pisk, der var en gave til Diplomaten.

Kvinden gav herefter Nina instruktio­ner om påklædning, hvordan hun skulle opføre sig, og hvordan hun skulle tilbringe natten med Diplomaten.

Kunne se alt

Nina fik besked på, at hun ikke måtte trække gardinerne for, og hun blev bedt om at gentage instrukser­ne. Samme aften modtog Nina et opkald fra Diplomaten og gik hen til hans værelse, hvor de tilbragte natten sammen for snurrende kameraer.

’ Jeg mødtes med Diplomaten i baren på hotel Reda omkring 21.30. Han gav mig diskret et kort med sit værelsesnu­mmer. Han fik en cocktail i baren. Efter han havde betalt regningen, gik han, og vi lod, som om vi ikke kendte hinanden. Efter nogle minutter gik jeg også,’ skrev hun om mødet.

I Ninas sidste rapport beskrev hun, at Diplomaten stadigvæk var glad for hende, men selv om danskeren røg i efterretni­ngstjenest­ens honningfæl­de, leverede han aldrig oplysninge­r til Polen.

I 1979 forlod den danske diplomat landet – og Nina.

 ?? FOTO: IPN ?? Da Diplomaten ifølge dokumenter­ne opsøgte en prostituer­et i Stettin, vurderede de, at kvinder var hans ømme punkt, og satte Nina i aktion.
FOTO: IPN Da Diplomaten ifølge dokumenter­ne opsøgte en prostituer­et i Stettin, vurderede de, at kvinder var hans ømme punkt, og satte Nina i aktion.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark