Ekstra Bladet

Havde pistol, kokain og hash derhjemme

44- årig varetægtsf­ængslet i sag, der inkluderer hård narko, en skyder samt hash og joints

- SUNE FISCHER fish@ eb.dk

En 44-årig mand så træt ud, da han ved 11.30- tiden i går blev fremstille­t i grundlovsf­orhør.

Her var manden iført en grå jakkemed diskret camouflage mønster, mens det kommunefar­vede hår var samlet i en knold i nakken.

Han bekræftede, at han var blevet anholdt fredag midt på eftermidda­gen. Efterfølge­nde virkede han opmærksom, da anklager, Ditte Amsnæs, oplæste sigtelsen.

Ladt pistol

Konkret er manden sigtet for besiddelse af en pistol kaliber 7.62, der var isat et ladt magasin. Yderligere fandt politiet endnu et ladt magasin samt yderligere patroner i mandens hjem, der ifølge sigtelsen er beliggende i en ejendom i Christiani­as udkant.

Manden er desuden sigtet for besiddelse af 5,5 kilo hash, 900 gram skunk, 200 gram pot samt noget hasholie.

Ved ransagning­en af mandens bolig faldt politiet også 47 ecstacy- piller, 7, 2 gram kokain, der ifølge politiets vurdering var til videresalg, samt 2,5 gram metamfetam­in. Alt sammen fundet på mandens bopæl.

Fraset cannabis- produkter er både våben og hårde stoffer ellers ulovlige på Christiani­a ifølge Christiani­as egen grundlov.

Efter oplæsninge­n af sigtelsen gik manden sammen med forsvarere­n til et afsides lokale, hvor de drøftede sagen.

Uafklaret detalje

Efter få minutter kom de tilbage til retslokale­t, hvor manden erkendte sig skyldig i sigtelsern­e – dog med et enkelt forbehold:

– Der er en detalje omkring metamfetam­inen, udtalte forsvarer, Lene Sejersen, på vegne af klienten.

Hun nævnte i samme åndedrag, at den 44- årige ikke ønskede at udtale sig. Og derfor blev det ikke oplyst, hvilken detalje, der var tale om i forhold til metamfetam­inen.

Af hensyn til sagens efterforsk­ning udbad anklageren sig dørlukning, hvilket dommeren bevilgede til trods for pressens protest.

Ved retsmødets slutning blev manden varetægtsf­ængslet i foreløbigt 23 dage.

Hård narko på Staden

Nok er der ikke tale om voldsomme mængder hård narkotika, men gennem de seneste år støder politiet nu oftere og oftere på hård narkotika i miljøet omkring Pusher Street.

Senest i ugen omkring julen, hvor politiet to gange indenfor få dage fandt heroin, blandt andet inde på PC-caféen.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Den 44- årige mand blev fremstille­t i Københavns Dommervagt, hvor han erkendte besiddelse af skydevåben og hård narkotika.
FOTO: JENS DRESLING Den 44- årige mand blev fremstille­t i Københavns Dommervagt, hvor han erkendte besiddelse af skydevåben og hård narkotika.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark