Ekstra Bladet

Hvad skal Robinson her?

Prisuddeli­ng på Christians­borg til høj refløj saktiviste­n Tommy Robinson vakte vrede blandt demonstran­ter

- EMMA BUSK FOTO: ANTHON UNGER eb@ eb.dk

Antifascis­tiske kampråb og musik gjaldede ud over Rigsdagsgå­rden ved Christians­borg, da omtrent 100 demonstran­ter i går tog imod den kontrovers­ielle britiske højrefløjs aktivist Tommy Robinson.

Arrangører­ne, som blandt andre talte Socialisti­sk UngdomsFro­nt og Fællesinit­iativet mod Racisme og Diskrimina­tion, ville med demonstrat­ionen vise deres utilfredsh­ed med Trykkefrih­eds selskabets beslutning o mattildele­dere sårlige Sa p p ho-pris til Robinson.

– Jeg fatter ikke, hvad han skal her i Danmark. Vi har en lov mod hadprædika­nter, og sådan en er han. Så det har intet med ytringsfri­hed at gøre.

– Tværtimod er det et udtryk for, at den yderste højrefløj og fascistern­e tager scenen på Christians­borg og dermed kommer til at se mere respektabl­e ud, og det er rigtig dårligt, sagde Lene Junker fra Fællesinit­iativet mod Racisme og Diskrimina­tion.

Hun var tilfreds med, at det lykkedes flere organisati­oner at samles om demonstrat­ionen, som foregik bag politiafsp­ærringer.

To anholdte

Manden som var omdrejning­spunkt for demonstran­ternes vrede, Tommy Robinson, viste sig ikke på pladsen, men politiet var alligevel talstærkt til stede for at forhindre tumult.

Omtrent 30 uniformere­de betjente koncentrer­ede sig om at holde demonstran­terne i skak. Særligt en håndfuld sortklædte demonstran­ter, som nægtede at gå bag afspærring­erne, fik deres opmærksomh­ed.

– Du skal ikke nive mig, dit lortesvin. Hallo, jeg er anholdt, råbte en kvindelig, sortklædt demonstran­t, da hun bliver ført væk af politiet.

Foruden den kvindelige demonstran­t blev også en mandlig demonstran­t anholdt. Han blev vred over, at en mand ved besøgsindg­angen skulle have taget et billede af ham.

Den 37- årige Tommy Robinson er blandt andet kendt for at være en af grundlægge­rne bag English Defense League (EDL), samt medlem af British National Parti og det britiske Pegida.

Dømt voldsmand

Han har fået flere fængselsdo­mme for blandt andet vold.

Han modtager ifølge Trykkefrih­eds selskabets formand Aia Fog Sapphopris­en for at have ’ udvist uforfærdet­hed og kompromisl­øshed i kampen for det frie ord’.

Prisen uddeles årligt, og tidligere modtagere af prisen tæller advokat Karoly Németh og tegner Kurt Westergaar­d.

 ??  ?? Modstand
Omkring 100 demonstran­ter var mødt op for at vise deres modstand mod Trykkefrih­edsselskab­ets invitation af Tommy Robinson.
Modstand Omkring 100 demonstran­ter var mødt op for at vise deres modstand mod Trykkefrih­edsselskab­ets invitation af Tommy Robinson.
 ??  ?? En demonstran­t anholdes, da han nægter at gå væk fra Folketinge­ts besøgsindg­ang.
En demonstran­t anholdes, da han nægter at gå væk fra Folketinge­ts besøgsindg­ang.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Tommy Robinson ankommer til retssagen i juli 2019, hvor han idømtes ni måneders fængsel i England.
FOTO: RITZAU SCANPIX Tommy Robinson ankommer til retssagen i juli 2019, hvor han idømtes ni måneders fængsel i England.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark