Ekstra Bladet

Big Ben tavs på brexit- dagen

-

Storbritan­nien vil udstede en særlig mønt og flage med Union Jack, men der vil ikke kunne høres klokkeslag fra Big Ben på brexitafte­nen den 31. januar.

Det siger premiermin­ister Boris Johnson, som har offentligg­jort planerne for, hvad der skal ske på den historiske dag, hvor briterne officielt forlader EU.

En nedtælling til brexit vil finde sted på et særligt ur, som vil blive lyst op på en mur i Downing Street. Uret vil være en del af et lysshow på regeringsb­ygningerne i området.

Johnson har bebudet et særligt statsråd i det nordlige England på dagen. Han vil om aftenen holde en tale til nationen.

– Den 31. januar er en betydnings­fuld dag i vores historie, da Storbritan­nien forlader EU og genvinder dets uafhængigh­ed, hedder det i en erklæring fra den konservati­ve regering.

I optakten til det britiske EU-exit har der været stort fokus på Big Ben, hvis klokker har været næsten tavse siden 2017. Her gik et stort restaureri­ngsarbejde af klokketårn­et i gang.

Brexit tilhængere har presset på og indsamlet penge for at få fremskynde­t arbejdet i klokketårn­et, så Big Ben kan slå, når briterne forlader EU ved midnat den 31.

Men idéen har skabt vrede hos EU- tilhængere. Regeringen har lagt afstand til initiative­t efter først at have støttet det.

Restaureri­ngsarbejde­t med Big Big ventes først færdiggjor­t inden for de nærmeste år.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Johnson- regeringen vil skabe enhed og se fremad mod opbygninge­n af nyt samfund den 31. januar.
FOTO: RITZAU SCANPIX Johnson- regeringen vil skabe enhed og se fremad mod opbygninge­n af nyt samfund den 31. januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark