Ekstra Bladet

Måtte køres væk på ladbil

Irakiske styrker anholder svært overvægtig islamist, der menes at have beordret drab og ødelæggels­e af en moské i Mosul

- SUNE FISCHER fish@ eb.dk

Den overvægtig­e Abu Abdul Bari er så fed, at han ikke passede ind i almindelig bil, men skulle køres væk på ladet af en pickup truck – dette skriver flere internatio­nale medier, blandt andet det militære amerikansk­e tidsskrift, Stars And Stripes.

Det amerikansk­e medie går ikke af vejen for at omtale den overvægtig­e mand som Islamisk Stats helt egen Jabba the Hut.

Abu Abdul Bari blev anholdt af et irakisk Swathold i den forgangne uge i byen Mosul, og torsdag meddelte den irakiske regering så, at manden – der der også er kendt som Shifa al- Nima – var blevet anholdt.

IS- kriger

Ifølge myndighede­rne vurderes manden at tilhøre terrorgrup­pen Islamisk Stat. Han vurderes at være lærd udi religiøs lov og har i den forbindels­e udstedt fatwaer, der beordrede henrettels­e af af andre lærde, der nægtede at sværge troskab til Islamisk Stat.

New York Post går derfor heller ikke af vejen for – i den forbindels­e – at skrive ’ he put the fat in fatwa’.

Ødelagde moske

Stars And Stripes beskriver endvidere, at manden i 2014 – da Islamisk Stat indtog Mosul – ligeledes beordrede ødelæggels­en af en moské bygget på område, der menes at gravstedet for den bibelske person Jonas – ham, der blev spist af hvalen.

I Islam er samme Jonas ligeledes en hellig figur med status af profet.

Abu Abdul Bari blev anholdt af et irakisk Swat- hold

 ?? PRIVATFOTO ?? Abu Abdul Bari er en del af Islamisk Stat, hvor han fungerede som religiøs lærd.
PRIVATFOTO Abu Abdul Bari er en del af Islamisk Stat, hvor han fungerede som religiøs lærd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark