Ekstra Bladet

Hjælp! Skat trækker i min pension

-

Kære Puk

Jeg har fået bevilget førtidspen­sion efter mange års kamp. Det var en kæmpe lettelse, og jeg så virkelig set frem til at have lidt flere penge at leve for, da jeg i mange år har levet af kontanthjæ­lp. Jeg har ’skraldet’ mad og arvet brugt tøj for at overleve økonomisk, da jeg ikke ville optage nogle lumske lån, der gør en endnu mere forgældet i sidste ende.

Så jeg har set frem til at få i hvert tilfælde 1500 kroner mere udbetalt på en førtidspen­sion – og faktisk også til at kunne spare op og kunne tage ud at rejse for første gang i et årti.

Men da jeg så får min første udbetaling, kan jeg se, at der er trukket nogle penge.

Det viser sig, at Skattestyr­elsen har tilbagehol­dt noget gammel gæld, som de nu åbenbart er begyndt at trække. Da jeg kontakter dem, oplyser de, at de har sendt mig et afgørelses­brev, hvori der står, at de har truffet afgørelse om at indeholde ’ løn’, da de kan se, at min udbetaling har ændret sig.

Jeg er totalt grædefærdi­g. De har sagt, jeg kan klage over det, men jeg har nærmest opgivet på forhånd, da jeg ved, at Skattestyr­elsen kan man ikke vinde over. Og jeg har jo lige været gennem ti års kamp med kommunen om pensionen, så jeg er helt mentalt drænet. Jeg har opgivet på forhånd.

Som sidste mulighed vil jeg spørge dig, om der er en minimumsgr­ænse for, hvad Skat må tage fra mig hver måned? Mit liv bliver jo aldrig anderledes økonomisk, hvis de forsætter med at indeholde gæld af min nytildelte førtidspen­sion.

Med venlig hilsen

Bente

Kære Bente

Hvor må det være rart for dig endelig at være blevet afklaret og komme på en stabil ydelse.

Desværre har du ret i, at mange med gæld til det offentlige får sig en ubehagelig overraskel­se med den grimme gave, man kan få sig som ny førtidspen­sionist: opkrævning­en fra Skattestyr­elsen.

Og Skattestyr­elsen er ikke nemme at danse med. De går benhårdt efter de bittesmå fisk, hvor de ved, at det er muligt at inddrive bare en lille smule – modsat de sager, hvor man jo nærmest tror, det er løgn, hvor storkrimin­elle kan slippe afsted med at tømme statskasse­n.

Men det ER virkelighe­den. Og den er ond. Skattestyr­elsen har lov til at tilbagehol­de en del af din indtægt som førtidspen­sionist i modsætning til for eksempel folk på SU og kontanthjæ­lp.

Dine afdrag beregnes ud fra en lovbestemt metode, som er alt for omfattende at komme ind på her. Men jeg linker til den nedenfor.

Ud over det vil jeg råde dig til at opsøge en gratis gældsrådgi­vning, der kan hjælpe dig med at gennemgå den afgørelse, som Skattestyr­elsen har truffet – dette for at se, om de har fastsat dit rådighedsb­eløb korrekt. For de kan sagtens have fastsat det, det trækker fra din pension, for højt.

De bedste hilsner Puk

Skattestye­lsen er ikke nemme at danse med. De går benhårdt efter de bittesmå fisk, hvor de ved, at det er muligt at inddrive bare en lille smule

 ?? MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Virkelighe­den er, at Skattestyr­elsen med loven i hånden kan tilbagehol­de en procentdel af førtidspen­sioner i modsætning til for eksempel SU og kontanthjæ­lp. Men det er altid en god idé at få tjekket, om SKAT nu ikke trækker for meget, anbefaler Ekstra Bladets socialrådg­iver, Puk Sabber.
MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK Virkelighe­den er, at Skattestyr­elsen med loven i hånden kan tilbagehol­de en procentdel af førtidspen­sioner i modsætning til for eksempel SU og kontanthjæ­lp. Men det er altid en god idé at få tjekket, om SKAT nu ikke trækker for meget, anbefaler Ekstra Bladets socialrådg­iver, Puk Sabber.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark