Ekstra Bladet

Stop klynkeriet

- Henrik Skov Th. Dahls Vej Esbjerg

Sygeplejer­sker udfører som alle andre hårdtarbej­dende et rigtig godt job. Men at de skulle løbe stærkere end kassedamen, tømreren og slagteriar­bejderen, har ingen gang på jorden.

Går man bag om tallene, tegner der sig et andet billede. S- regeringen falder dog i med begge ben og gentager nu løftet om 1000 flere sygeplejer­sker i en fart. Regningen er i milliard- klassen.

Det er for længst modtaget ude ved kakkelbord­ene: Sygeplejer­skerne

Problemet blandt sygeplejer­sker er hverken for lav løn eller en vildt stresset hverdag

ræser rundt med blodskudte øjne. Det holder bare ikke vand. Det er ikke sandt. Der er ganske enkelt grænser for, hvor stærkt de kan løbe.

Vi taler om et servicefag, og man kan ikke tage en blodprøve, læse journal og pakke medicin på én gang. Hver ting tager sin afmålte tid.

I øvrigt er en lang række af de hårde rutiner i dag overtaget af lavtlønned­e sosu- assistente­r. Sygeplejer­skerne har faktisk en høj løn. 30.000 kr. om måneden som gennemsnit, og lønnen kan blive væsentligt højere, afhængigt af tillæg og speciale.

Kassedamen ligger fastlåst i bunden af lønskalaen med 20.000 kr.

Data fra Sundhedsda­tastyrelse­n viser, at antallet af sygeplejer­sker de seneste fem år har holdt sig nogenlunde stabilt på knap 36.000. Med ti- årsbriller en stigning på seks procent.

Problemet blandt sygeplejer­sker er hverken for lav løn eller en vildt stresset hverdag.

Det rigtige problem: En stor pukkel af ældre sygeplejer­sker, der har råd til at gå på halv tid. Det presser naturligvi­s systemet.

Vil blot sige til sygeplejer­skerne: Stop klynkeriet.

 ?? ARKIVFOTO: LINDA KASTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Man kan ikke tage en blodprøve, læse journal og pakke medicin på én gang, skriver Henrik Skov.
ARKIVFOTO: LINDA KASTRUP/RITZAU SCANPIX Man kan ikke tage en blodprøve, læse journal og pakke medicin på én gang, skriver Henrik Skov.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark