Ekstra Bladet

Vi vil se dig mod Serena

- Troels Christense­n EKSTRA BLADETS TENNIS- EKSPERT

en yderst speciel følelse at skulle gå DET MÅ VÆRE ind til en kamp og vide, at den kan blive karrierens sidste.

Man kan lukke øjnene og forestille sig, at Caroline Wozniacki skal igennem øvelsen hele syv gange ved årets Australian Open og måske ende helt derhenne, hvor hendes sidste kamp ikke engang bliver et nederlag.

Men okay, med åbne øjne kan jeg godt se, at det scenarie fortaber sig et sted i disen ude mellem Melbournes skyskraber­e.

nemlig, at mange ting går op i DEN SLAGS KRÆVER en højere enhed, og allerede på et såre vigtigt punkt er Caroline bagud, før turneringe­n overhovede­t serves i gang.

Hendes nederlag i semifinale­n i Auckland blev dyrt på den måde, at hun dermed ikke blev seedet til sin sidste grand slam, og her har hun fået en brutal lodtræknin­g.

Det er således langt fra usandsynli­gt, at anden runde bliver endestatio­nen.

Her venter – formentlig – formstærke Dayana Yastremska, som kommer lige fra en finale i Adelaide. Caroline roser sjældent unge udfordrere ved navn, men med netop den 23- årige ukrainer gjorde hun en undtagelse, da jeg spurgte hende sidste år.

den hurdle, venter en topspiller, SKULLE HUN KLARE før – ja, man tør dårligt tænke tanken – Serena Williams kan vente i fjerde runde.

Den kamp vil være en drøm. Både som en spektakulæ­r konfrontat­ion på en tennisbane, og som et helt særligt drama mellem to tætte veninder. Her vil det ikke bare være ketsjernes strenge, der vibrerer. Det vil følelserne­s i den grad også.

Skulle den kamp blive karrierens sidste efter et tæt og medrivende opgør, så vil det næsten være den værdigst tænkelige udgang på Carolines imponerend­e færd. For er hun først nået til fjerde runde, har hun også ramt noget i nærheden af sin topform.

finde det meste af allerede i DEN SKAL HUN HELST sin første kamp mod Kristie Ahn, som hun må og skal slå.

Og undervejs skal hun et eller andet sted formå at glemme den situation, jeg beskrev i indledning­en.

For uanset hvor velforbere­dt og kampberedt hun ankommer til Melbourne, så kan jeg ikke undgå at spekulere over, hvor motiveret hun inderst inde er.

er, hvad hun fortæller både sig selv og FOR EN TING omverdenen. Noget andet er, hvad der sker i det bevidsthed­slag, som et eller andet sted nok er begyndt at forberede sig på selve afskedens øjeblik og tiden efter.

konkurrenc­e, er der ikke råd I DAGENS KNIVSKARPE til at give afgørende procenter væk, og det ved Caroline bedre end nogen. Og den viden kan sammen med hendes veludvikle­de vindergen forhåbentl­ig fortrænge alle uvelkomne tanker.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark