Ekstra Bladet

Danskernes darling

- JONAS RYEFELT FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Jry@ eb.dk

Der er langt fra Bahamas til Bokseinsti­tuttet i Valby, men ikke længere end at der nu er caribisk reggae buldrende ud af de små højtalere i slidte lokaler.

Dem står Sherman Williams for.

En gammel kending af dansk boksning. Ikke nødvendigv­is på grund af hans knockout- sejr i Aarhus i 2016, men snarere fordi han har været en af de foretrukne fyre at hive ind, når man skulle forberede sig til en storkamp. Det kan Brian Nielsen skrive under på.

Venner med de store

– Jeg bankede ham fuldstændi­g, siger Sherman

Williams med et stort grin, der kan høres i hele salen.

Han sparrede med ‘ Super- Brian’ forud for mange store kampe, blandt andet Mike Tyson- kampen, og forelskede sig i København.

Nu er han træner for de nye håb Sarah Mahfoud og Ditlev Rossing, som skal i kamp 1. februar i et stævne, som kan følges på Ekstra Bladets hjemmeside.

Han har kæmpet mod Evander Holyfield og været sparringsp­artner for store kanoner som Vitaly Klitchko og Lennox Lewis. Ukraineren fik han til at lære alle Bob Marleys sange, men venskabet med Lennox Lewis stikker dybere. Han vidste, han var en god fyr, men til fest i Miami Beach blev han alligevel overrasket.

– Lennox Lewis hang jeg meget ud sammen med. Meget intelligen­t. Han smed ikke om sig med pengene til strippere og den slags, mens han sad i en Lamborghin­i.

Kæmpe regninger

– Jeg har set folk gå amok og få regninger for 100.000 dollars.

– Jeg var til et latterligt arrangemen­t med Lennox. Vi sad ved bordet i Opium Garden Miami, det hotteste sted. Servitrice­rne var nærmest topløse, kun med et klistermær­ke over brystvorte­n. Man kunne være heldig der, siger han og kan slet ikke holde latteren tilbage.

– De fleste ville imponere sådan et sted. Alt var vildt dyrt.

Det nemmeste havde været at gå med på galejen, men sværvægtsv­erdensmest­eren ville ikke betale for alt, hvad der stod klar på bordet.

– Han var en simpel fyr, så han behøvede ikke at bruge mange penge for at imponere.

Den skøreste fyr

Han har mødt mange af de store, og der er nogle skøre kugler i blandt. Det indrømmer han gerne.

– Mike Tyson var en smule ekstrem, men en fyr som Trevor Berbick er den skøreste og sjoveste, jeg har mødt.

Berbick slog Mohammed

Ali i legendens sidste kamp nogensinde. Han og Williams trænede sammen i Florida, og han fortalte, hvordan han havde smadret legenden. Det næste øjeblik var han ved at sælge ham et stykke jord på Jamaica, hvor man kunne opdrætte grise eller dyrke cannabis.

– Han havde så mange tanker, så han var totalt flyvsk. Fed fyr.

– Engang kom han ind i træningslo­kalet, og uden at varme op gik han i ringen. Vi var der, mig og en fyr ved navn Phil Jackson, som havde bokset mod nogle af de helt store, bl. a. Lennox Lewis. Jeg vidste godt, at han var sindssyg, så jeg lod Jackson og Berbick gå i gang.

Ren gadekamp

– Phil ramte ham med et godt slag, så Berbick spurgte, om han ville have krig. Så gik de i gang med anden runde, og Berbick sagde ’ time out.’

– Jeg ved, hvad du laver, sagde han til Jackson. Men når du laver det slag, så stå sådan her. Mens han talte med ham, ramte han ham og slog ham ud. Det endte i en ren gadekamp. Phil løb efter sin pistol, Berbick ef

Lennox Lewis hang jeg meget ud sammen med. Meget intelligen­t

ter sin machete. Jeg skyndte mig hen i hjørnet og holdt min kæft.

De fik talt ud. Sådan da. – Jeg kan huske, at Berbick sagde: Undskyld jeg slog dig, men jeg kan ikke lide dig, din grimme motherfuck­er.

Ingen døde, og ingen ringede til politiet.

 ??  ??
 ??  ?? Sherman Williams guider Mahfoud, og planen er en knockoutse­jr. Den første i hendes karriere i så fald.
Sherman Williams guider Mahfoud, og planen er en knockoutse­jr. Den første i hendes karriere i så fald.
 ??  ?? Sherman Williams har bokset mod de store og såmænd også sparret med danske ’Super Brian’.
Sherman Williams har bokset mod de store og såmænd også sparret med danske ’Super Brian’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark